Výrobky

Dragounská klobása

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0077

Číslo výrobku

2016-08-08-0077/0737

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované

Charakteristika výrobku

upřesnění energetické hodnoty: na obale výrobku je uvedena energetická hodnota v kcal: 379 kcal/100 g výrobku

Společnost

Maso West s. r. o.
Za Mototechnou 1619/1
Praha 5, 155 00
Česká republika

Definice balení

EAN

299264

Balení

Typ: PA/PE folie, ochranná atmosféra, velikost: 1500 g

Způsob distribuce výrobku

malooobchod

Složení

vepřové maso

94 %

voda

jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnand draselný)

koření

cukr

vepřové střevo

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

1569

Senzorické požadavky

Vzhled

barva povrchu temně červená do zlatova po zauzení, na nákroji růžovočervená barva, velikosti zrn do 6 mm, soudržná,

Vůně a chuť

vůně výrazná po zauzení kouřem, aromatická po koření, chuť příjemná po zauzení a použitém koření, přiměřeně slaná,

Konzistence

Konzistence pevná a soudržná, na skusu křehká a šťavnatá, barva povrchu temně červená do zlatova po zauzení,

Nadstandardní parametry

Trvanlivá klobása, vysoký obsah vepřového masa (na 100 g hotového výrobku je použito 126 g syrového masa), bez SOM a drůbežího SOM, bez konzervantů a zvýrazňovačů chuti, použitá pouze dusitanová sůl, bez ostatních bílkovinných přísad, přírodní střevo

Technologický postup

1. VL a VV b.k. protočíme v kutru na sucho na pár otáček se solí a kořením (rozsypat rovnoměrně po celém obvodu mísy). 2. Přetočíme na řezačce přes desku – otvor 6 mm. 3. Narážíme do vepřových střev. 4. Sušíme 48 h při teplotě 18°C. 5. Tepelně opracujeme horkým kouřem 70 °C – 80 °C, dokud není dosaženo minimálního tepelného účinku odpovídajícího působení teploty 70°C v jádře výrobku po dobu 10 minut. 6. Chladíme na teplotu max. 5°C v jádře výrobku.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah tuku max. 40 %; obsah soli max. 3,6 %.

Procesní stav

Zrušený