Velická klobása
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/1008
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Tradiční výrobek s jemnou zrnitou mozaikou na řezu, naražený do tenkých střev, uzavřený špejlemi nebo spováním.
Společnost
Řeznictví a uzenářství Tomáš Lajza
Náměstí 101
Velká nad Veličkou, 69674
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Velká nad Veličkou 101
Definice balení
EAN
8592890000588
Balení
Typ: Přírodní střeva, velikost: 150 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej - vlastní prodejna a rozvoz
Složení
Vepřové maso
70 %
Hovězí maso
30 %
Koření
Cukry
Dusitanová solící směs
Energetická hodnota výrobku
102 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Na řezu masově červená s tukovými zrnky.
Vůně a chuť
Vůně kořeněného masného výrobku s patrným aroma kouře, chuť jemná, masová, mírně aromatická po keřenících složkách.
Konzistence
Pružná
Nadstandardní parametry
Bez zvýrazňovačů chutí.
Technologický postup
Předem připravený štes spolu s ostatními surovinami důkladně promícháme v kutru. Narážíme do střev, špejlujeme, udíme, vychladíme.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Z.č. 166/1999 Sb., Veterinární zákon.
Z.č. 110/1997 Sb., Zákon o potravinách.
Nařízení komise (ES) č. 2073/2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny.
Uživatel
Schváleno
2.8.2024 15:22:40
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený