Výrobky

Velická klobása

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/1008

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Tradiční výrobek s jemnou zrnitou mozaikou na řezu, naražený do tenkých střev, uzavřený špejlemi nebo spováním.

Společnost

Řeznictví a uzenářství Tomáš Lajza
Náměstí 101
Velká nad Veličkou, 69674

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Velká nad Veličkou 101

Definice balení

EAN

8592890000588

Balení

Typ: Přírodní střeva, velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

Prodej - vlastní prodejna a rozvoz

Složení

Vepřové maso

70 %

Hovězí maso

30 %

Koření

Cukry

Dusitanová solící směs

Energetická hodnota výrobku

102 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Na řezu masově červená s tukovými zrnky.

Vůně a chuť

Vůně kořeněného masného výrobku s patrným aroma kouře, chuť jemná, masová, mírně aromatická po keřenících složkách.

Konzistence

Pružná

Nadstandardní parametry

Bez zvýrazňovačů chutí.

Technologický postup

Předem připravený štes spolu s ostatními surovinami důkladně promícháme v kutru. Narážíme do střev, špejlujeme, udíme, vychladíme.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Z.č. 166/1999 Sb., Veterinární zákon.

Z.č. 110/1997 Sb., Zákon o potravinách.

Nařízení komise (ES) č. 2073/2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny.

Uživatel

Schváleno

2.8.2024 15:22:40

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený