Výrobky

Poličan originál 1977

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-22-0063

Číslo výrobku

2016-03-22-0063/1739

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

Na 100 g výrobku bylo použito 160 g masa.

Společnost

PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
Police nad Metují, 549 54
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Žďárská 296, 549 54 Police nad Metují, Česká republika

Definice balení

EAN

290159

Balení

Typ: Volně ložený s prstýnkem, případně vakuově balený, velikost: 700 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřový bok

vepřová kýta

hovězí zadní

jedlá sůl

koření (paprika sladká, paprika pálivá, hřebíček)

dextróza

cukr

česnek

startovací kultura

Přídatné látky

E 250 - Dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

1460 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

24 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

11 g/100g

Sacharidy

3,1 g/100g

Bílkoviny

30 g/100g

Sůl

3,6 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování řez je lesklý a hladký. Barva na řezu je růžově-červená. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 3 mm. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je tmavě červenohnědá.

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná. Vůně je příjemná, aromatická po použitých surovinách, přísadách a kouři.

Konzistence

Na skusu je výrobek vláčný až křehký. Konzistence pružná až tuhá.

Nadstandardní parametry

  • vysoký obsah masa - 160 g masa na 100 g hotového výrobku;
  • povinné zastoupení hovězího masa - 20 % z celkové hmotnosti masa použitého ve výrobku;
  • obsah ČSB minimálně 16 %;
  • obsah tuku maximálně 50 %;
  • aktivita vody 0,93;
  • bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad.

Technologický postup

příprava suroviny, narážení do technologických kouři propustných obalů, fermentace, sušení, balení, etiketování

Uživatel

Schváleno

15.3.2024 12:32:47

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Česká chuťovka

2019

Procesní stav

Schválený

Historie

Poličan originál 1977 (24.5.2019 10:36:32)