Poličan originál 1977
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-22-0063
Číslo výrobku
2016-03-22-0063/1739
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Na 100 g výrobku bylo použito 160 g masa.
Společnost
PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
Police nad Metují, 549 54
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Žďárská 296, 549 54 Police nad Metují, Česká republika
Definice balení
EAN
290159
Balení
Typ: Volně ložený s prstýnkem, případně vakuově balený, velikost: 700 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřový bok
vepřová kýta
hovězí zadní
jedlá sůl
koření (paprika sladká, paprika pálivá, hřebíček)
dextróza
cukr
česnek
startovací kultura
Přídatné látky
E 250 - Dusitan sodný
Energetická hodnota výrobku
1460 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
24 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
11 g/100g
Sacharidy
3,1 g/100g
Bílkoviny
30 g/100g
Sůl
3,6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování řez je lesklý a hladký. Barva na řezu je růžově-červená. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 3 mm. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je tmavě červenohnědá.
Vůně a chuť
Chuť mírně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná. Vůně je příjemná, aromatická po použitých surovinách, přísadách a kouři.
Konzistence
Na skusu je výrobek vláčný až křehký. Konzistence pružná až tuhá.
Nadstandardní parametry
- vysoký obsah masa - 160 g masa na 100 g hotového výrobku;
- povinné zastoupení hovězího masa - 20 % z celkové hmotnosti masa použitého ve výrobku;
- obsah ČSB minimálně 16 %;
- obsah tuku maximálně 50 %;
- aktivita vody 0,93;
- bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad.
Technologický postup
příprava suroviny, narážení do technologických kouři propustných obalů, fermentace, sušení, balení, etiketování
Uživatel
Schváleno
15.3.2024 12:32:47
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Česká chuťovka
2019
Procesní stav
Schválený