Havířská klobása
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/2211
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Tepelně opracovaná klobása.
Společnost
Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
Tišnov, 66601
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Steinhauser, s.r.o., Karasova 378, 66601 Tišnov
Definice balení
Balení
Typ: Baleno v ochranné atmosféře, velikost: 300 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
90 %
pitná voda
sušený česnek
koření (kmín, pepř černý)
dusitanová solící směs ( jedlá sůl, dusitan sodný)
stabilizátor: trifosforečnany
barvivo: amoniak sulfitový karamel
vepřové střívko
kouř z bukového dřeva
Energetická hodnota výrobku
1202 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
25,4 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
10,5 g/100g
Sacharidy
<0,5 g/100g
Z toho cukry
<0,5 g/100g
Bílkoviny
15,4 g/100g
Sůl
2,25 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled, tvar: bez vzduchových dutin, masově růžová, okraje tmavé.
Vůně a chuť
Vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní Chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích chutí
Konzistence
Pružná a soudržná konzistence.
Nadstandardní parametry
Jedná se o klobásu, která obsahuje 90 % masa, Je vyrobená z vybraných částí vepřového masa. Lehce zauzená, provoněná pečlivě vybranou směsí přírodního koření podle receptury. Vhodná je k podávání za tepla i zastudena. Vhodná i na grilování.
Technologický postup
Surovina + přísady – narážení - sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Sledovaný ukazatel |
Přípustná hodnota |
CPM |
<105 |
Enterobakteriaceae |
<103 |
Koagulázopozitivní stafylokoky |
<103 |
Clostridium perfringens |
<102 |
Salmonella spp. |
25g/neg. |
Listeria monocytogenes |
25g/neg. |
Uživatel
Schváleno
25.3.2024 10:47:58
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený