Výrobky

Krůtí klobása s medvědím česnekem

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/0844

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Klobása vyráběná pouze z krůtího masa bez přídavku jiného druhu masa. Klobása je ochucena medvědím česnekem, který dodává klobáse velice zajímavou chuť a strukturu na řezu. Krůtí klobása má vysoký obsah bílkovin a nízký obsah tuku.

Společnost

PROMINENT CZ s.r.o.
Brniště 4
Brniště, 471 29
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
PROMINENT CZ s.r.o., Brniště 4, 471 29 Brniště

Definice balení

EAN

nepřidělen

Balení

Typ: baleno do folie, velikost: 10 kg

Typ: baleno v ochranné atmosféře, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

krůtí maso

83 %

pitná voda

14,1 %

jedlá sůl

1,66 %

koření

0,96 %

kořenící látky

sušený medvědí česnek

0,28 %

přírodní vepřové střevo

Přídatné látky

konzervant E250

zahušťovadlo E407

antioxidant E316

regulátor kyselosti E516

Energetická hodnota výrobku

538 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

6,8 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

1,6 g/100g

Sacharidy

0,4 g/100g

Z toho cukry

0,2 g/100g

Bílkoviny

18 g/100g

Sůl

2,1 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

barva růžovo-červená, kousky česneku

 

Vůně a chuť

 příjemná a aromatická po použitých surovinách, příjemně slaná a kořeněná

Konzistence

 pružná až tuhá

Nadstandardní parametry

Výrobek je bez glutamátu, SOM, vysoký obsah masa, nízký obsah tuku

Technologický postup

Maso, koření - navážení surovin - kutrování spojky - vmíchání vložky (kousky masa s kořením a vodou) - plnění přes narážku do střev - zavěšení na koš - tepelná úprava (min.70°C/10minut) - chlazení - svěšení - balení do beden - expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Hodnoty v hotovém výrobku:

Obsah tuku: 6,8%

Obsah bílkovin: 18g

Obsah soli: 2,1%

Uživatel

Schváleno

27.3.2024 09:38:12

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Regionální potravina

2019

Procesní stav

Schválený