Smetanový jogurt bílý
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-02-2-0099
Číslo výrobku
2016-02-2-0099/0461
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - jogurt - smetanový
Charakteristika výrobku
Choceňský smetanový jogurt bílý je kysaný mléčný výrobek určený k přímé spotřebě, odpovídá zařazení dle Vyhlášky č. 397/2016 Sb. jako smetanový jogurty s obsahem tuku 10 %. Charakteristický výrobek Choceňské mlékárny s dlouholetou tradicí výroby pod značkou MAX (od roku 1992). Výrobek je typický svou velmi jemnou a lahodnou chutí a zejména svou hustou konzistencí. Tyto vlastnosti jsou dány použitím speciální směsi termofilních jogurtových kultur, zaručujících dané senzorické vlastnosti a minimální dokysání.
Společnost
Choceňská mlékárna s.r.o.
Kollárova 481
Choceň, 565 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Choceňská mlékárna s.r.o., Kollárova 481, 565 01 Choceň
Definice balení
EAN
8594003211034; 8594003218828; 8594003211140; 8594003214431
Balení
Typ: Plastové kelímky se zavařeným hliníkovým nebo plastovým víčkem, velikost: 150 g
Typ: plastový kbelík s víkem, velikost: 1 kg
Typ: plastový kbelík s víkem, velikost: 5 kg
Typ: plastový kbelík s víkem, velikost: 10 kg
Způsob distribuce výrobku
(2 - 8 ) °C
Složení
smetana
99,99 %
jogurtové kultury
0,01 %
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
502 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
10,2 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
6,1 g/100g
Sacharidy
3,8 g/100g
Z toho cukry
3,8 g/100g
Bílkoviny
3,5 g/100g
Sůl
0,10 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva – přirozeně bílá až nažloutlá po mléce a smetaně,
Vůně a chuť
chuť: příjemně nakyslá, jogurtová, čistá vůně po použité kultuře
Konzistence
jemně krémová, homogenní, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu
Nadstandardní parametry
- mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko,
- odpovídá definici "Česká potravina";
- vyrobeno v České republice.
Technologický postup
příprava mléčné (smetanové) směsi - pasterace - vychlazení na teplotu fermentace - přídavek jogurtové kultury
Uživatel
Schváleno
26.3.2024 13:52:08
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený
Obrázky
Historie
Smetanový jogurt bílý, 150 g (19.2.2024 08:39:37)
Smetanový jogurt bílý, 150 g (6.10.2021 13:24:04)
Smetanový jogurt bílý (30.5.2017 13:22:21)
Smetanový jogurt bílý, 5 kg (19.2.2024 08:39:37)
Smetanový jogurt bílý, 5 kg (6.10.2021 13:30:02)
Smetanový jogurt bílý (30.5.2017 13:25:03)
Smetanový jogurt bílý, 10 kg (19.2.2024 08:39:37)
Smetanový jogurt bílý, 10 kg (6.10.2021 13:31:08)
Smetanový jogurt bílý (30.5.2017 13:26:02)