VYSOČINA 500g XXL
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-22-0060
Číslo výrobku
2016-08-08-0071/1936
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované
Společnost
Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
Krahulčí, 588 56
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
provoz Studená
Definice balení
EAN
4056489413240
Balení
Typ: plastový obal z hlubokotažné fólie, vakuově baleno, velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
mléčnan draselný
kořenicí přípravek (koření a extrakty koření, antioxidant: erythorban sodný)
česnek
kouř z bukového dřeva
Přídatné látky
E 250 - konzervant
E 326 - stabilizátor
E 316 - antioxidant
Energetická hodnota výrobku
1904 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
41,2 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
16 g/100g
Sacharidy
2,3 g/100g
Z toho cukry
0,5 g/100g
Bílkoviny
20 g/100g
Sůl
2,88 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Výrobek ve tvaru tyče, na řezu velmi jemná mozaika, tmavěji růžové barvy, řez lesklý, směrem k okraji tmavší, zrna surovin o velikosti do 2 mm, připouští se ojediněle drobné měkké kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky.
Vůně a chuť
Vůně: aromatická po uzení, přiměřeně kořeněná. Chuť: aromatická po uzení, přiměřeně slaná a kořeněná.
Konzistence
Konzistence: tužší, soudržná. Výrobek na skusu hutný, bez patrných tuhých částí.
Nadstandardní parametry
vysoký obsah masa,vepřové maso, hovězí maso; celkový obsah masa (vč. hovězího) minimálně 125 g na 100 g hotového výrobku; podíl hovězího masa musí činit nejméně 10 % z celkové hmotnosti masa použitého ve výrobku.
povinné zastoupení hovězího masa,
bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačům chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad;
obsah tuku maximálně 50 %;
obsah ČSB minimálně 13 %;
aktivita vody max. 0,93.
poznámka: extrakty koření získané neselektivní metodou.
Technologický postup
Suroviny spolu s přídatnými látkami jsou zpracovány na dílo požadované zrnitosti. Výsledné dílo je naraženo do normovaných obalů a zaklipsováno. Naražené výrobky jsou tepelně opracovány, zauzeny a sušeny v klimatizovaných sušárnách. Výrobky tak získávají své nezaměnitelné charakteristické smyslové vlastnosti.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Vyhovuje požadavkům dle platné legislativy.
Uživatel
Schváleno
27.3.2024 08:38:59
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený