Výrobky

Vysočina 700 g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-22-0060

Číslo výrobku

2016-03-22-0060/1227

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované

Společnost

Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
Krahulčí, 588 56
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
provoz Studená

Definice balení

EAN

20073541

Balení

Typ: plastový obal z hlubokotažné fólie, vakuově baleno, velikost: 700 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

vepřové sádlo

hovězí maso

jedlá sůl

mléčnan draselný

kořenicí přípravek (koření a extrakty koření, antioxidant: erythorban sodný)

česnek

kouř z bukového dřeva

Přídatné látky

E 250 - konzervant

E 326 - stabilizátor

E 316 - antioxidant

Energetická hodnota výrobku

1904 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

41,2 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

16,0 g/100g

Sacharidy

2,3 g/100g

Z toho cukry

0,5 g/100g

Bílkoviny

20,0 g/100g

Sůl

2,88 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Výrobek ve tvaru tyče, na řezu velmi jemná mozaika, tmavěji růžové barvy, řez lesklý, směrem k okraji tmavší, zrna surovin o velikosti do 2 mm, připouští se ojediněle drobné měkké kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky. 

Vůně a chuť

Vůně: aromatická po uzení, přiměřeně kořeněná. Chuť: aromatická po uzení, přiměřeně slaná a kořeněná.

Konzistence

Konzistence: tužší, soudržná. Výrobek na skusu hutný, bez patrných tuhých částí.

Nadstandardní parametry

vysoký obsah masa,vepřové maso, hovězí maso; celkový obsah masa (vč. hovězího) minimálně 125 g na 100 g hotového výrobku; podíl hovězího masa musí činit nejméně 10 % z celkové hmotnosti masa použitého ve výrobku.    

povinné zastoupení hovězího masa,

bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačům chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad;

obsah tuku maximálně 50 %;

obsah ČSB minimálně 13 %;

aktivita vody max. 0,93.

poznámka: extrakty koření získané neselektivní metodou.

Technologický postup

Suroviny spolu s přídatnými látkami jsou zpracovány na dílo požadované zrnitosti. Výsledné dílo je naraženo do normovaných obalů a zaklipsováno. Naražené výrobky jsou tepelně opracovány, zauzeny a sušeny v klimatizovaných sušárnách. Výrobky tak získávají své nezaměnitelné charakteristické smyslové vlastnosti. 

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vyhovuje požadavkům dle platné legislativy.

Uživatel

Schváleno

27.3.2024 08:41:13

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Historie

Náš kraj Vysočina 700 g (25.8.2021 10:22:09)