Salám Poličan - Řezníkův talíř 100 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-22-0063
Číslo výrobku
2016-03-22-0063/0765
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
100 g výrobku je vyrobeno ze 140 g masa; obsah ČSB 16 g/100g; hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čistých svalových bílkovin: 2,4
Společnost
BIVOJ a.s.
Jateční 23A
Opava, 74601
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jateční 23A, 746 01 Opava
Definice balení
EAN
8595010301785
Balení
Typ: plastový tácek uzavřený svárem, ochranná atmosféra, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
směs koření
dextróza
sušená červená řepa
0.05 %
maltodextrin
startovací kultura
Přídatné látky
E 301 - Askorbát sodný
E250 dusitan sodný
Energetická hodnota výrobku
1851 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
39 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
15 g/100g
Sacharidy
1 g/100g
Bílkoviny
23 g/100g
Sůl
3,3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: Vzhled v nákroji a vypracování řez je lesklý a hladký. Rovnoměrně nakrájené tenké plátky o průměru 5cm a tloušťce 1mm. Barva na řezu je růžově-červená. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 3 mm. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Barva libových zrn uprostřed výrobku sytěji růžová, k okrajům tmavší, tuková zrna světlejší. Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je tmavě červenohnědá.
Vůně a chuť
Chuť: Mírně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná. Na skusu je výrobek vláčný až křehký. Vůně: Příjemná, aromatická po použitých surovinách, přísadách a kouři
Konzistence
pružná až tuhá
Nadstandardní parametry
1. vysoký obsah masa, 2. povinné zastoupení hovězího masa, 3. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad 100 g výrobku je vyrobeno ze 140 g masa.
Technologický postup
Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, plátkovaní a balení, Technologický obal: Kouři prostupný obal
Uživatel
Schváleno
16.4.2024 10:35:26
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený