Výrobky

Salám Poličan - Řezníkův talíř 100 g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-22-0063

Číslo výrobku

2016-03-22-0063/0765

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

100 g výrobku je vyrobeno ze 140 g masa; obsah ČSB 16 g/100g;  hodnota poměru obsahu tuku a obsahu  čistých svalových bílkovin: 2,4

Společnost

BIVOJ a.s.
Jateční 23A
Opava, 74601
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jateční 23A, 746 01 Opava

Definice balení

EAN

8595010301785

Balení

Typ: plastový tácek uzavřený svárem, ochranná atmosféra, velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

vepřové sádlo

hovězí maso

jedlá sůl

směs koření

dextróza

sušená červená řepa

0.05 %

maltodextrin

startovací kultura

Přídatné látky

E 301 - Askorbát sodný

E250 dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

1851 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

39 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

15 g/100g

Sacharidy

1 g/100g

Bílkoviny

23 g/100g

Sůl

3,3 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: Vzhled v nákroji a vypracování řez je lesklý a hladký. Rovnoměrně nakrájené tenké plátky o průměru 5cm a tloušťce 1mm. Barva na řezu je růžově-červená. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 3 mm. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Barva libových zrn uprostřed výrobku sytěji růžová, k okrajům tmavší, tuková zrna světlejší. Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je tmavě červenohnědá.

Vůně a chuť

Chuť: Mírně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná. Na skusu je výrobek vláčný až křehký. Vůně: Příjemná, aromatická po použitých surovinách, přísadách a kouři

Konzistence

pružná až tuhá

Nadstandardní parametry

1. vysoký obsah masa, 2. povinné zastoupení hovězího masa, 3. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad 100 g výrobku je vyrobeno ze 140 g masa.

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, plátkovaní a balení, Technologický obal: Kouři prostupný obal

Uživatel

Schváleno

16.4.2024 10:35:26

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Salám Poličan - Řezníkův talíř 100 g (4.1.2018 10:39:03)