Výrobky

Řezníkova klobása

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/2038

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.

Společnost

Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
Velká Bíteš, 595 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Růžová 225, 59501 Velká Bíteš

Definice balení

EAN

2905950000002

Balení

Typ: vakuové balení, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

92 %

pitná voda

jedlá sůl

česnek

směs přírodního koření

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

1166 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

24 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

9,5 g/100g

Sacharidy

0,4 g/100g

Z toho cukry

0,03 g/100g

Bílkoviny

15,9 g/100g

Sůl

2 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je je hrubo zrněný po použitém mase do vložky. Povrchový vzhled a barva odpovídá použitým surovinám, technologii výroby a případně použitému technologickému obalu – vepřovému střevu. Povrch je mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, po použitém koření a česneku. Po ohřátí je výrobek na skusu křehký a šťavnatý. Vůně příjemná po čerstvé uzenině.

Konzistence

pevná, pružná, po ohřátí křehká

Nadstandardní parametry

. Bez lepku Bez SOM a drůbežího SOM; Vysoký obsah masa (92 %); Bez zvýrazňovačů chuti; Bez přídavku bílkovinných přísad; Přírodní střevo.

Technologický postup

Předemleté vepřové maso + technologické přísady - míchání v míchačce - narážení – sušení – uzení- tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut), zchlazení, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění

Uživatel

Schváleno

29.4.2024 10:45:29

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Česká chuťovka

2020

Procesní stav

Zrušený

Obrázky

Historie

Řezníkova klobása (12.3.2024 07:49:10)

Řezníkova klobása (16.6.2022 12:33:06)

Řezníkova klobása (7.2.2020 12:21:41)