Řezníkova klobása
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/2038
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.
Společnost
Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
Velká Bíteš, 595 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Růžová 225, 59501 Velká Bíteš
Definice balení
EAN
2905950000002
Balení
Typ: vakuové balení, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
92 %
pitná voda
jedlá sůl
česnek
směs přírodního koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Energetická hodnota výrobku
1166 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
24 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
9,5 g/100g
Sacharidy
0,4 g/100g
Z toho cukry
0,03 g/100g
Bílkoviny
15,9 g/100g
Sůl
2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je je hrubo zrněný po použitém mase do vložky. Povrchový vzhled a barva odpovídá použitým surovinám, technologii výroby a případně použitému technologickému obalu – vepřovému střevu. Povrch je mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn
Vůně a chuť
Chuť přiměřeně slaná, po použitém koření a česneku. Po ohřátí je výrobek na skusu křehký a šťavnatý. Vůně příjemná po čerstvé uzenině.
Konzistence
pevná, pružná, po ohřátí křehká
Nadstandardní parametry
. Bez lepku Bez SOM a drůbežího SOM; Vysoký obsah masa (92 %); Bez zvýrazňovačů chuti; Bez přídavku bílkovinných přísad; Přírodní střevo.
Technologický postup
Předemleté vepřové maso + technologické přísady - míchání v míchačce - narážení – sušení – uzení- tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut), zchlazení, balení
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění
Uživatel
Schváleno
29.4.2024 10:45:29
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Česká chuťovka
2020
Procesní stav
Zrušený
Obrázky
Historie
Řezníkova klobása (12.3.2024 07:49:10)