Jihočeský Cottage - chilli 150 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-22-0158
Číslo výrobku
2019-02-26-0421/1486
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - čerstvý
Charakteristika výrobku
Sýr obsahuje vysoký podíl bílkovin, neobsahuje žádné přídatné látky. Zeleninová složka (paprika 42 %, voda, cukr, cibule 8 %, jedlá sůl, rajčata 4 %, citronový koncentrát, extrakt papriky, extrakt chilli 0,03 %).
Původ surovin: mléko ČR; smetana ČR; jedlá sůl EU.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jiráskovo předměstí 638 377 01 Jindřichův Hradec - Jindřichův Hradec III
Definice balení
EAN
8593803311722
Balení
Typ: Plastový kelímek o hmotnosti 150 g uzavřený hliníkovým víčkem., velikost: 150 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
smetana
16 %
zeleninová složka
16 %
mlékařské kultury
jedlá sůl
syřidlo
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
470 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
5,5 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
3,6 g/100g
Sacharidy
6 g/100g
Z toho cukry
5,5 g/100g
Bílkoviny
9,7 g/100g
Sůl
1,3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: sýrové zrno obalené ve smetaně se zeleninovou složkou na dně kelímku.
Barva: sýrová hmota bílá až smetanová, po zamíchání po ochucující složce.
Vůně a chuť
Chuť a vůně: jemně mléčně kyselá, po zeleninové složce.
Konzistence
Konzistence: sýr jemný hrudkovitý, smetana tekutá, postupně houstnoucí přirozeným prokysáním přirozenou aktivitou živých kultur
může dojít k vydutí víčka,mírné uvolnění syrovátky není na závadu.
Nadstandardní parametry
Mléko je vyrobeno ze syrového mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko.
Použití výhradně nezakysané vychlazené smetany.
Sýrová hmota bez přídatných látek.
Ochucující složka – bez barviv a konzervantů.
Výrobek byl vyroben na území ČR.
- Odpovídá definici "Česká potravina".
Technologický postup
Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → míchání sýrového zrna se smetanou → plnění do kelímků na zeleninovou složku → skladování před expedicí.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku: 5,5 g/100 g.
Uživatel
Schváleno
22.5.2024 09:38:48
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Schválený
Obrázky
Historie
Jihočeský Cottage - chilli 150 g (3.4.2023 14:01:14)