Jihočeský Cottage natur bez laktózy
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-22-0158
Číslo výrobku
2016-03-22-0158/2036
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - čerstvý
Charakteristika výrobku
Jihočeský Cottage bez natur bez lakózy je čerstvý sýr ve smetaně, který je vyráběn jediným výrobcem na území ČR. Na výrobu sýra se používá nezakysaná tekutá smetana na rozdíl od konkurenčních sýrů z Německa a Slovenska dodávaných na náš trh. Sýr obsahuje vysoký podíl bílkovin, neobsahuje žádné přídatné látky. Původ surovin: mléko ČR; smetana ČR; jedlá sůl EU. Laktóza zde byla šetrným způsobem rozložena na glukózu a galaktózu.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jiráskovo předměstí 638 377 01 Jindřichův Hradec - Jindřichův Hradec III
Definice balení
EAN
8593803311968
Balení
Typ: Plastový kelímek o hmotnosti 150 g uzavřený hliníkovým víčkem., velikost: 150 g
Způsob distribuce výrobku
Maloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
smetana
20 %
mlékařská kultura
jedlá sůl
enzym laktáza
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
497 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
7,0 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
4,6 g/100g
Sacharidy
3,0 g/100g
Z toho cukry
3,0 g/100g
Bílkoviny
11 g/100g
Sůl
0,70 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
vzhled: sýrové zrno obalené ve smetaně; barva bílá: až smetanově krémová
Vůně a chuť
chuť a vůně: čistá, jemně mléčně nakyslá, jemně nasládlá
Konzistence
sýr - jemný, hrudkovitý; smetana - tekutá, postupně houstnoucí přirozeným prokysáním
Nadstandardní parametry
Mléčná surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko; použití výhradně nezakysané vychlazené smetany; výrobek neobsahuje žádné přídatné látky. Režim jakosti Q CZ povolení č.j.: 28783/2018-MZE-17210.
Sýr odpovídá definici "česká potravina", vyrobeno v ČR
Technologický postup
Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → míchání sýrového zrna se smetanou a enzymem laktázou → plnění do obalů → skladování před expedicí.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku: 7 g/ 100 g
Uživatel
Schváleno
13.6.2024 12:34:20
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Schválený