Výrobky

Tišnovská klobása 300g

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/2198

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

 

Masný výrobek tepelně opracovaný, uzený.

Jedná se o klobásu, která obsahuje 96 % vepřového masa. Je vyrobená z vybraných částí vepřové plece, lehce zauzená bukovým kouřem s přídavkem přírodního koření.

Společnost

Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
Tišnov, 66601
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Steinhauser, s.r.o.

Definice balení

EAN

4335619059702

Balení

Typ: ochranná atmosféra, velikost: 300 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

96 %

pitná voda

DSS (jedlá sůl, konzervant: dusitan sodný

koření (kmín, pepř černý, pepř bílý, zázvor)

sušená zelenina (česnek)

cukr

jedlé vepřové střívko

kouř z bukového dřeva

Energetická hodnota výrobku

827 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

14,3 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

5,8 g/100g

Sacharidy

<0,5 g/100g

Z toho cukry

<0,5 g/100g

Bílkoviny

17,5 g/100g

Sůl

1,8 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled, tvar: pružná a soudržná konzistence, bez vzduchových dutin

Vůně a chuť

 

Vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní Chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích chutí

Konzistence

 

Konzistence: pružná a soudržná konzistence

Nadstandardní parametry

Jedná se o klobásu, která obsahuje 96 % vepřového masa. Je vyrobená z vybraných částí vepřové plece, lehce zauzená bukovým kouřem s přídavkem přírodního koření.

Technologický postup

Surovina + přísady – narážení - sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)

Uživatel

Schváleno

2.7.2024 08:33:18

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Obrázky