Tišnovská klobása 300g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/2198
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný, uzený.
Jedná se o klobásu, která obsahuje 96 % vepřového masa. Je vyrobená z vybraných částí vepřové plece, lehce zauzená bukovým kouřem s přídavkem přírodního koření.
Společnost
Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
Tišnov, 66601
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Steinhauser, s.r.o.
Definice balení
EAN
4335619059702
Balení
Typ: ochranná atmosféra, velikost: 300 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
96 %
pitná voda
DSS (jedlá sůl, konzervant: dusitan sodný
koření (kmín, pepř černý, pepř bílý, zázvor)
sušená zelenina (česnek)
cukr
jedlé vepřové střívko
kouř z bukového dřeva
Energetická hodnota výrobku
827 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
14,3 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
5,8 g/100g
Sacharidy
<0,5 g/100g
Z toho cukry
<0,5 g/100g
Bílkoviny
17,5 g/100g
Sůl
1,8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled, tvar: pružná a soudržná konzistence, bez vzduchových dutin
Vůně a chuť
Vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní Chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích chutí
Konzistence
Konzistence: pružná a soudržná konzistence
Nadstandardní parametry
Jedná se o klobásu, která obsahuje 96 % vepřového masa. Je vyrobená z vybraných částí vepřové plece, lehce zauzená bukovým kouřem s přídavkem přírodního koření.
Technologický postup
Surovina + přísady – narážení - sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)
Uživatel
Schváleno
2.7.2024 08:33:18
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený