Vysočina 1967
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-22-0060
Číslo výrobku
2016-03-22-0060/2222
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované
Společnost
Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
Krahulčí, 588 56
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
č.p.10, 588 56 Krahulčí
Definice balení
EAN
8594001783171
Balení
Typ: plastový obal, ochranná atmosféra, velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
hovězí maso
vepřové sádlo
jedlá sůl
koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Energetická hodnota výrobku
1925 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
41 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
14 g/100g
Sacharidy
2 g/100g
Z toho cukry
1 g/100g
Bílkoviny
22 g/100g
Sůl
2,8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: Vzhled v nákroji a vypracování - velmi jemná mozaika, tmavěji růžové barvy. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 2 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled - povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je červenohnědá.
Vůně a chuť
Vůně a chuť: Chuť - výrobek je aromatické, přiměřeně slané a kořeněné chuti, zejména po pepři a po uzení. Na skusu je hutný, bez patrných tuhých částí. Vůně - aromatická po uzení.
Konzistence
Konzistence: tužší, soudržná.
Nadstandardní parametry
100g salámu bylo vyrobeno ze 133g masa (90 g vepřového a 43 g hovězího). 1. vysoký obsah masa 2. povinné zastoupení hovězího masa 3. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačům chuti přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad
Technologický postup
Suroviny spolu s přídatnými látkami jsou zpracovány na dílo požadované zrnitosti. Výsledné dílo je naraženo do normovaných obalů a zaklipsováno. Naražené výrobky jsou tepelně opracovány, zauzeny a sušeny v klimatizovaných sušárnách. Výrobky tak získávají své nezaměnitelné charakteristické smyslové vlastnosti.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
100g salámu bylo vyrobeno ze 133g masa.
Uživatel
Schváleno
7.8.2024 09:17:06
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený