Výrobky

Vysočina 1967

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-22-0060

Číslo výrobku

2016-03-22-0060/2222

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované

Společnost

Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
Krahulčí, 588 56
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
č.p.10, 588 56 Krahulčí

Definice balení

EAN

8594001783171

Balení

Typ: plastový obal, ochranná atmosféra, velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

hovězí maso

vepřové sádlo

jedlá sůl

koření

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

1925 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

41 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

14 g/100g

Sacharidy

2 g/100g

Z toho cukry

1 g/100g

Bílkoviny

22 g/100g

Sůl

2,8 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: Vzhled v nákroji a vypracování - velmi jemná mozaika, tmavěji růžové barvy. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 2 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled - povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je červenohnědá.

Vůně a chuť

Vůně a chuť: Chuť - výrobek je aromatické, přiměřeně slané a kořeněné chuti, zejména po pepři a po uzení. Na skusu je hutný, bez patrných tuhých částí. Vůně - aromatická po uzení.

Konzistence

Konzistence: tužší, soudržná.

Nadstandardní parametry

100g salámu bylo vyrobeno ze 133g masa (90 g vepřového a 43 g hovězího). 1. vysoký obsah masa 2. povinné zastoupení hovězího masa 3. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačům chuti přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad

Technologický postup

Suroviny spolu s přídatnými látkami jsou zpracovány na dílo požadované zrnitosti. Výsledné dílo je naraženo do normovaných obalů a zaklipsováno. Naražené výrobky jsou tepelně opracovány, zauzeny a sušeny v klimatizovaných sušárnách. Výrobky tak získávají své nezaměnitelné charakteristické smyslové vlastnosti.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

100g salámu bylo vyrobeno ze 133g masa.

Uživatel

Schváleno

7.8.2024 09:17:06

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Vysočina 1967 (18.6.2020 06:29:08)