Výrobky

Vysočina krájená 100 g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-22-0060

Číslo výrobku

2016-03-22-0060/2108

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 130g masa.

Společnost

Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
Krahulčí, 588 56
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
č.p.10, 588 56 Krahulčí

Definice balení

EAN

8594001784714

Balení

Typ: Plastový obal z hlubokotažné fólie, baleno v ochranné atmosféře, velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

Maloobchod

Složení

Vepřové maso

Vepřové sádlo

Hovězí maso

Vepřové kůže

Pitná voda

Jedlá sůl

Dextróza

Koření

Koncentrát z černé mrkve

Extrakty koření

Přídatné látky

Stabilizátor E 466, E 451

Konzervant E 250

Antioxidant E 301

Energetická hodnota výrobku

1817 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

39 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

14 g/100g

Sacharidy

2 g/100g

Z toho cukry

1,6 g/100g

Bílkoviny

20 g/100g

Sůl

2,5 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

 

Vzhled v nákroji a vypracování velmi jemná mozaika, tmavěji růžové barvy. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 2 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je červenohnědá

Vůně a chuť

Vůně aromatická po uzení. Výrobek je aromatické, přiměřeně slané a kořeněné chuti, zejména po pepři a po uzení.

Konzistence

 

Konzistence tužší, soudržná. Na skusu je hutný, bez patrných tuhých částí.

Nadstandardní parametry

 

·         vysoký obsah masa,

·         povinné zastoupení hovězího masa,

·         bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačům chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad;

·         obsah tuku maximálně 50 %;

·         obsah ČSB minimálně 13 %;

·         aktivita vody 0,93.

Technologický postup

 

Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, sušení, plátkování a balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

 

Vyhovuje požadavkům dle platné legislativy

Uživatel

Schváleno

7.8.2024 09:13:28

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Vysočina krájená 100 g (30.6.2021 09:17:55)