Vysočina krájená 100g Vocílka
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-22-0060
Číslo výrobku
2016-03-22-0060/1059
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Na 100g výrobku bylo použito 133g masa.
Společnost
Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
Krahulčí, 588 56
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
č.p. 10, 588 56 Krahulčí
Definice balení
EAN
8594001787975
Balení
Typ: plastový obal z hlubokotažné folie, ochranná atmosféra, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
hovězí maso
vepřové sádlo
jedlá sůl
koření
Přídatné látky
E 250 Dusitan sodný
Energetická hodnota výrobku
1925 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
41 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
14 g/100g
Sacharidy
2 g/100g
Z toho cukry
˂ 1 g/100g
Bílkoviny
22 g/100g
Sůl
2,8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Výrobek ve tvaru tyče, na řezu velmi jemná mozaika, tmavěji růžové barvy, řez lesklý, směrem k okraji tmavší, připouští se ojediněle drobné měkké kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky.
Vůně a chuť
Vůně: aromatická po uzení, přiměřeně kořeněná. Chuť: aromatická po uzení, přiměřeně slaná a kořeněná, výrobek na skusu hutný, bez patrných tuhých částí.
Konzistence
Konzistence: tužší, soudržná.
Nadstandardní parametry
- vysoký obsah masa,
- povinné zastoupení hovězího masa,
- bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačům chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad;
- obsah tuku maximálně 50 %;
- obsah ČSB minimálně 13 %;
- aktivita vody 0,93.
Technologický postup
Suroviny spolu s přídatnými látkami jsou zpracovány na dílo požadované zrnitosti. Výsledné dílo je naraženo do normovaných obalů a zaklipsováno. Naražené výrobky jsou tepelně opracovány, zauzeny a sušeny v klimatizovaných sušárnách. Výrobky tak získávají své nezaměnitelné charakteristické smyslové vlastnosti.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Vyhovuje požadavkům dle platné legislativy.
Uživatel
Schváleno
7.8.2024 08:43:25
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený