Klobása s medvědím česnekem 220 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0076/1302
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Společnost
BIVOJ a.s.
Jateční 23A
Opava, 74601
Česká republika
Definice balení
EAN
8595010300483
Balení
Typ: ochranná atmosféra, velikost: 220 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
90 %
pitná voda
jedlá sůl
škrob
medvědí česnek
0.25 %
dextróza
aroma
vepřové střevo
Přídatné látky
E 451 - Trifosforečnany
E 407 - Karagenan
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 120: Košenila, kyselina karmínová, karmíny (Barvivo)
E250 dusitan sodný
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
934 1
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je tmavě až kaštanově červenohnědé barvy, případně červené barvy po použité paprice. Povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné
Vůně a chuť
Chuť lahodná, jemně kořeněná, výrazněji po uzení Vůně příjemná po čerstvé uzenině
Konzistence
tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká
Nadstandardní parametry
- vysoký obsah masa,
- přírodní střevo (pokud je použit technologický obal),
- bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.
Technologický postup
Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení, balení, Technologický obal:
- v případě použití technologického obalu je povinné využít přírodní střevo o průměru min. 28 mm;
- ze vyrábět bez technologického obalu.
Procesní stav
Zrušený