Výrobky

Klobása s medvědím česnekem 220 g

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0076/1303

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované

Společnost

BIVOJ a.s.
Jateční 23A
Opava, 74601
Česká republika

Definice balení

EAN

2823362001427

Balení

Typ: ochranná atmosféra, velikost: 1000 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

90 %

pitná voda

jedlá sůl

škrob

medvědí česnek

0.25 %

dextróza

aroma

vepřové střevo

Přídatné látky

E 451 - Trifosforečnany

E 407 - Karagenan

E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)

E 120: Košenila, kyselina karmínová, karmíny (Barvivo)

E250 dusitan sodný

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

934 1

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je tmavě až kaštanově červenohnědé barvy, případně červené barvy po použité paprice. Povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné

Vůně a chuť

Chuť lahodná, jemně kořeněná, výrazněji po uzení Vůně příjemná po čerstvé uzenině

Konzistence

tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká

Nadstandardní parametry

  •  vysoký obsah masa,
  •  přírodní střevo (pokud je použit technologický obal),
  •  bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení, balení, Technologický obal:

  • v případě použití technologického obalu je povinné využít přírodní střevo o průměru min. 28 mm;
  • ze vyrábět bez technologického obalu.

Procesní stav

Zrušený