Výrobky

Dědova klobása

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/0850

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Společnost

Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
Tišnov, 66601
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Steinhauser, s.r.o., Karasova 378, 6601 Tišnov

Definice balení

EAN

280137

Balení

Typ: přírodní vepřové střevo,ochranná atmosféra, velikost: 2 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

89 %

pitná voda

kuchyňská sůl

dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný

koření

cukr

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

855 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

16 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

7,0 g/100g

Sacharidy

<0,5 g/100g

Z toho cukry

<0,5 g/100g

Bílkoviny

17 g/100g

Sůl

2,2 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

bez vzduchových dutin, masově růžová barva

Vůně a chuť

Vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní Chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích chutí

Konzistence

pružná a soudržná konzistence,

Nadstandardní parametry

Jedná se o klobásu, která obsahuje 89 % vepřového masa, Je vyrobená z vybraných částí vepřové plece. Lehce zauzená, provoněná pečlivě vybranou směsí přírodního koření podle receptury. Vhodná je k podávání zastudena.

Technologický postup

Surovina + přísady – narážení - sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Uživatel

Schváleno

12.11.2024 09:39:32

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Obrázky

Historie

Dědova klobása (16.1.2023 16:00:21)

Dědova klobása (16.3.2018 09:06:34)