Dědova klobása
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/0850
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Společnost
Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
Tišnov, 66601
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Steinhauser, s.r.o., Karasova 378, 6601 Tišnov
Definice balení
EAN
280137
Balení
Typ: přírodní vepřové střevo,ochranná atmosféra, velikost: 2 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
89 %
pitná voda
kuchyňská sůl
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
koření
cukr
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Energetická hodnota výrobku
855 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
16 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
7,0 g/100g
Sacharidy
<0,5 g/100g
Z toho cukry
<0,5 g/100g
Bílkoviny
17 g/100g
Sůl
2,2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
bez vzduchových dutin, masově růžová barva
Vůně a chuť
Vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní Chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích chutí
Konzistence
pružná a soudržná konzistence,
Nadstandardní parametry
Jedná se o klobásu, která obsahuje 89 % vepřového masa, Je vyrobená z vybraných částí vepřové plece. Lehce zauzená, provoněná pečlivě vybranou směsí přírodního koření podle receptury. Vhodná je k podávání zastudena.
Technologický postup
Surovina + přísady – narážení - sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Schváleno
12.11.2024 09:39:32
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený