Šunka Bečva - nejvyšší jakosti
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-01-0068
Číslo výrobku
2016-08-01-0068/2309
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Šunka Bečva je šunkou nejvyšší jakosti s obsahem masa až 92 %. Jemná chuť šunky zaručuje gurmánský zážitek, ať už si ji dáváte samotnou, nebo na čerstvý chleba s máslem. Šunka je krájená na tenké plátky, jejíž tvar připomíná vlnky na řece. Šunku lze sehnat v krájené 100 g verzi, nebo vcelku v českých obchodních sítích a řetězcích. Šunka Bečva se stala nejlepší novinkou v soutěži VOLBA SPOTŘEBITELŮ 2024.
O čem je projekt Život pro Bečvu? Z každého kilogramu prodané šunky Bečva odvádí firma VÁHALA 1 korunu rybářům, organizacím a vodohospodářům pečujícím o řeku Bečvu. Ti všichni usilují o to, aby řeka Bečva byla opět čistým, životem kypícím tokem, jakým byla před havárií v září 2020. Do září 2024 jsme již přispěli částkou 172 526 Kč.
Společnost
VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Pod Humny 308
Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Pod Humny 308, Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Definice balení
EAN
2983062022709
Balení
Typ: Naraženo do bílého polyamidového střeva, ve vakuu, velikost: 2 kg
Způsob distribuce výrobku
firemní prodejny, maloobchodní síť prodejen
Složení
vepřová kýta
92 %
pitná voda
jedlá sůl
dextróza
glukózový sirup
extrakty koření
Přídatné látky
stabilizátor E 250
stabilizátor E451
antioxidant E301
Energetická hodnota výrobku
456 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
3,3 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
1,2 g/100g
Sacharidy
<0,5 g/100g
Z toho cukry
<0.5 g/100g
Bílkoviny
19.6 g/100g
Sůl
2.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Povrch - hladký, leský, suchý
Nákroj - hladký, leský, pevný
Vůně a chuť
Chuť - jemná, lahodná šťavnatá
Vůně - příjemná, chutná po mase
Konzistence
pevná, soudržná, pružná
Nadstandardní parametry
Šunka Bečva je dušená v páře, má lahodnou a šťavnatou chuť. Vzhledem k vysokému procentu masa 92 % má velmi příjemnou masovou chuť. Tato šunka dosáhla od uvedení na trh v únoru 2024 neuvěřitelných prodejních objemů - nyní patří mezi TOP 5 bestsellerů firmy VÁHALA.
Technologický postup
Surovina je narážena do polyamidového střeva, následně je tepelně opracována působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu 10 minut. Výrobek je chlazený na teplotu max +5°C a balený.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Sledují se:
- nutriční ukazatelé BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě
- % čisté svalové bílkoviny, pro šunku nejvyšší jakosti musí obsahovat min. 16%
- dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění
Uživatel
Schváleno
12.9.2024 09:22:09
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Nejlepší novinka v soutěži Volba Spotřebitelů 2024
květen 2024
Procesní stav
Schválený