AUP Mistrovská klobása 350g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/2314
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Společnost
Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
Tišnov, 66601
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Steinhauser, s.r.o.
Definice balení
EAN
8590421079928
Balení
Typ: Ochranná atmosféra, velikost: 350 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchodní prodej
Složení
vepřové maso
75 %
pitná voda
dusitanová solící směs
koření (paprika sladká)
1 %
cukr
barvivo (paprikový extrakt)
přírodní skopové střevo
Energetická hodnota výrobku
967 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
18 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
7,5 g/100g
Sacharidy
<0,5 g/100g
Z toho cukry
<0,5 g/100g
Bílkoviny
17 g/100g
Sůl
2,4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled, tvar: pružná a soudržná konzistence, bez vzduchových dutin, paprikově červená barva
Vůně a chuť
Vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní Chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích chutí, po paprice.
Konzistence
pružná a soudržná konzistence
Nadstandardní parametry
Jedná se o klobásu, která obsahuje 96 % vepřového masa, je lehce pikantní. Je vyrobená z vybraných částí vepřové plece, lehce zauzená bukovým kouřem s přídavkem jak přírodního koření, doplněná o papriku.
Technologický postup
Surovina + přísady – narážení - sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Schváleno
12.9.2024 09:23:28
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený