Viktorie šunka nejvyšší jakosti
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-01-0068
Číslo výrobku
2016-08-01-0068/0740
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný
Obsah čistých svalových bílkovin min.16 %. Třída jakosti-nejvyšší
Společnost
MP Krásno, a.s.
Hranická 430/34, Krásno nad Bečvou
Valašské Meziříčí, 757 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
MP Krásno, a.s., Hranická 430/34, Krásno nad Bečvou, 757 01 Valašské Meziříčí, Česká republika
Definice balení
EAN
292051 Viktorie šunka nejvyšší jakosti 8594013392884 Viktorie šunka nejvyšší jakosti kráj. 100g
Balení
Typ: vakuově balené (hmotnost cca...), velikost: 2700 g
Typ: krájené, balené v ochranné atmosféře, velikost: 100 g
Typ: volně ložené, velikost: 2200 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
92 %
pitná voda
jedlá sůl
dextróza
Přídatné látky
E 451 - Trifosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
E250 dusitan sodný
Energetická hodnota výrobku
438 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
2,3 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,9 g/100g
Bílkoviny
20 g/100g
Sůl
2,1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Výrobek je naražený do plastového střeva, klipsován, následně formován. Na řezu je mozaika tvořena libovou svalovinou masově růžové barvy.
Vůně a chuť
Chuť a vůně výrobku je jemná, příjemná po masné surovině, typická pro šunku.
Konzistence
Konzistence je soudržná.
Nadstandardní parametry
Vysoký obsah masa (92 %); Celosvalový výrobek; Bez lepku; Bez barviv; Bez vlákniny; Bez SOM a drůbežího SOM; Bez zvýrazňovačů chuti; obsah ČSB minimálně 16 % Bez škrobu; Bez bílkovinných přísad.
Technologický postup
Surovinu nastříkneme, následně masírujeme. Necháme 12 hod. odstát a narážíme do plastového obalu, klipsujeme a ukládáme do forem. Tepelně opracujeme vařením, poté vychladíme, následně pouze etiketujeme nebo vakuově balíme, případně plátkujeme a balíme do ochranné atmosféry.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Schváleno
4.11.2024 11:28:12
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený
Historie
Viktorie šunka nejvyšší jakosti (2.5.2024 11:01:17)