Výrobky

Viktorie šunka nejvyšší jakosti

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-08-01-0068

Číslo výrobku

2016-08-01-0068/0740

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný

 

Obsah čistých svalových bílkovin min.16 %. Třída jakosti-nejvyšší

Společnost

MP Krásno, a.s.
Hranická 430/34, Krásno nad Bečvou
Valašské Meziříčí, 757 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
MP Krásno, a.s., Hranická 430/34, Krásno nad Bečvou, 757 01 Valašské Meziříčí, Česká republika

Definice balení

EAN

292051 Viktorie šunka nejvyšší jakosti 8594013392884 Viktorie šunka nejvyšší jakosti kráj. 100g

Balení

Typ: vakuově balené (hmotnost cca...), velikost: 2700 g

Typ: krájené, balené v ochranné atmosféře, velikost: 100 g

Typ: volně ložené, velikost: 2200 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

92 %

pitná voda

jedlá sůl

dextróza

Přídatné látky

E 451 - Trifosforečnany

E 301 - Askorbát sodný

E250 dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

438 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

2,3 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

0,9 g/100g

Bílkoviny

20 g/100g

Sůl

2,1 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Výrobek je naražený do plastového střeva, klipsován, následně formován. Na řezu je mozaika tvořena libovou svalovinou masově růžové barvy.

Vůně a chuť

Chuť a vůně výrobku je jemná, příjemná po masné surovině, typická pro šunku.

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa (92 %); Celosvalový výrobek; Bez lepku; Bez barviv; Bez vlákniny; Bez SOM a drůbežího SOM; Bez zvýrazňovačů chuti; obsah ČSB minimálně 16 % Bez škrobu; Bez bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovinu nastříkneme, následně masírujeme. Necháme 12 hod. odstát a narážíme do plastového obalu, klipsujeme a ukládáme do forem. Tepelně opracujeme vařením, poté vychladíme, následně pouze etiketujeme nebo vakuově balíme, případně plátkujeme a balíme do ochranné atmosféry.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Uživatel

Schváleno

4.11.2024 11:28:12

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Viktorie šunka nejvyšší jakosti (2.5.2024 11:01:17)

Viktorie šunka nejvyšší jakosti (30.4.2024 09:50:53)

Viktorie šunka nejvyšší jakosti (4.12.2017 08:23:45)