Eidam PRO 20 % - High Protein plátky
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0019
Číslo výrobku
2015-12-22-0019/1253
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - tvrdý
Charakteristika výrobku
Eidam PRO 20 % - plátky 100 g - přírodní tvrdý sýr, s vysokým obsahem bílkovin.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 575, 391 02 Planá nad Lužnicí
Definice balení
EAN
8593803329291
Balení
Typ: Typ: Plastová vanička - plátky, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
mlékárenské kultury - směs mezofilních kultur
jedlá sůl
syřidlo
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1019 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
11 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
7,2 g/100g
Sacharidy
2 g/100g
Z toho cukry
2 g/100g
Bílkoviny
34 g/100g
Sůl
1,2 g/100g
Vápník
1,257 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Plátky 100 g,
Barva a vzhled: smetanová až sýrově žlutá barva, bez kůry.
Vůně a chuť
Jemná, čistě mléčná.
Konzistence
Tužší, polotvrdá, pružná, na řezu menší počet dírek nebo bez dírek.
Nadstandardní parametry
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „ Syrové kravské mléko“.
Vyrobeno v České republice.
Sýr neobsahuje žádné přídatné látky.
Odpovídá definici "Česká potravina".
Sýr obsahuje vysoký obsah bílkoviny, který je i v jiných sýrech podobného typu.
Technologický postup
Standardizace mléka a sýření → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → lisování → solení → zrání za řízených podmínek → porcování, plátkování → balení → expedice .
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku v sušině min. 20 %.
Obsah laktózy <0,05 g/100 g.
Obsah tuku 11 g/100g.
Uživatel
Schváleno
26.2.2025 09:06:45
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený