Výrobky

Boni bílý jogurt odtučněný 0,1 % tuku

Číslo výrobku

2016-02-2-0099/1377

Charakteristika výrobku

Bílý jogurt odtučněný; původ hlavní suroviny - ČR

Společnost

OLMA, a.s.
Pavelkova 597
Olomouc, 77900
Česká republika

Definice balení

EAN

8593807111007

Balení

Typ: PP-kelímky, velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

odtučněné mléko

mléčná bílkovina

sušené odtučněné mléko

jogurtové kultury

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

177

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled a barva: přirozeně bílá až jemně nažloutlá, typická pro bílý jogurt

Vůně a chuť

čistá, jogurtová, příjemně nakyslá

Konzistence

krémovitá, uvolněná syrovátka na povrchu není na závadu

Nadstandardní parametry

Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko Jogurt neobsahuje škrob, želatinu a jiné zahušťující látky Mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou (neobsahuje konzervační látky, barviva ani aromatické látky) Živé jogurtové kultury min. 107/1 g na konci doby použitelnosti výrobku

Technologický postup

Příprava mléčné směsi Pasterace. Vychlazení na teplotu fermentace. Přídavek jogurtové kultury. Fermentace v procesním tanku v řízených podmínkách. Naplnění do spotřebitelského obalu. Vychlazení skladování v chladu před expedicí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY: tuk: 0,1 % pH: méně než 4,5 MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY: Enterobacteriaceae: max. 100/g Plísně: max. 10/g Kvasinky: max. 100/g Kulturní mikroflora: min. 107 /g Listeria monocytogenes: max. 100/g

Procesní stav

Schválený