Boni bílý jogurt odtučněný 0,1 % tuku
Číslo výrobku
2016-02-2-0099/1377
Charakteristika výrobku
Bílý jogurt odtučněný; původ hlavní suroviny - ČR
Společnost
OLMA, a.s.
Pavelkova 597
Olomouc, 77900
Česká republika
Definice balení
EAN
8593807111007
Balení
Typ: PP-kelímky, velikost: 150 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
odtučněné mléko
mléčná bílkovina
sušené odtučněné mléko
jogurtové kultury
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
177
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled a barva: přirozeně bílá až jemně nažloutlá, typická pro bílý jogurt
Vůně a chuť
čistá, jogurtová, příjemně nakyslá
Konzistence
krémovitá, uvolněná syrovátka na povrchu není na závadu
Nadstandardní parametry
Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko
Jogurt neobsahuje škrob, želatinu a jiné zahušťující látky
Mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou (neobsahuje konzervační látky, barviva ani aromatické látky)
Živé jogurtové kultury min. 107/1 g na konci doby použitelnosti výrobku
Technologický postup
Příprava mléčné směsi
Pasterace.
Vychlazení na teplotu fermentace.
Přídavek jogurtové kultury.
Fermentace v procesním tanku v řízených podmínkách.
Naplnění do spotřebitelského obalu.
Vychlazení skladování v chladu před expedicí.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY:
tuk: 0,1 %
pH: méně než 4,5
MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY:
Enterobacteriaceae: max. 100/g
Plísně: max. 10/g
Kvasinky: max. 100/g
Kulturní mikroflora: min. 107 /g
Listeria monocytogenes: max. 100/g
Procesní stav
Schválený