Výrobky

Tvaroh měkký BONI

Číslo cechovní normy

2016-09-06-0145

Číslo výrobku

2016-09-06-0145/1545

Společnost

POLABSKÉ MLÉKÁRNY a.s.
Dr. Kryšpína 510
Poděbrady, 290 16
Česká republika

Definice balení

EAN

85952218

Balení

Typ: PS kelímky s přivařenou krycí C/PAP fólií, velikost: 250 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

mléko

mlékárenské kultury

mikrobiální syřidlo

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

283

Senzorické požadavky

Vzhled

obal: čistý, správně uzavřený, označený datem spotřeby; vzhled: barva charakteristická pro použité suroviny a přísady, uvolňování syrovátky není na závadu

Vůně a chuť

chuť a vůně: čistá, jemná, charakteristická pro použité suroviny

Konzistence

konzistence: hladká, homogenní

Nadstandardní parametry

• surovina odpovídá ČCN „Syrové kravské mléko“; • výrobek je termotvaroh - má vysoký obsah lehce stravitelných syrovátkových bílkovin (termizací sýřeniny před odstředěním se zabrání únikusyrovátkových bílkovin do syrovátky); • při výrobě použito mikrobiální syřidlo – vhodné i pro vegetariánskou dietu; • vyrobeno z mléka výhradně od českých farmářů.

Technologický postup

odstředění mléka – pasterace – zakysání mléka – zasýření mléka – zrání koagulátu – ohřev koagulátu – odstřeďování koagulátu – chlazení tvarohu – přídavek smetany - balení tvarohu – dochlazování a skladování finálního výrobku v expedičním skladu - expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

OBSAH SUŠINY: min. 16 %; OBSAH TUKU: max. 0.5 %. Výrobek odpovídá Zákonu o potravinách č.110/1997 Sb. a příslušným prováděcím vyhláškám, ve znění pozdějších předpisů a legislativě EU. Výrobek neobsahuje kromě mléka žádný z alergenů dle nařízení EU 1169/2011.  
n c m M Fáze
Koliformní bakterie 1000 KTJ/g Konec výrobního procesu
Koagulázopozitivní    stafylokoky 5 2 10 KTJ/g 100 KTJ/g Konec výrobního procesu
Salmonella sp. 5 0 Nepřítomnost ve 25 g Uvedené na trh, během doby údržnosti
Listerie monocytogenes 5 0 100 KTJ/g Uvedené na trh, během doby údržnosti
Nepřítomnost ve 25 g Před opuštěním podniku
E.coli 5 2 100 KTJ/g 1000 KTJ/g Během výrobního procesu

Ocenění a značky kvality

Certifikát Mlékárenského výrobku v režimu jakosti Q CZ

Procesní stav

Schválený