Výrobky

Gothajský salám

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0057

Číslo výrobku

2015-12-22-0057/1584

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Tepelně opracovaný masný výrobek – měkký salám

Společnost

CHOVSERVIS a.s.
Česká republika

Definice balení

EAN

8594164905094

Balení

Typ: volně ložený v technologickém obalu, velikost: 2 kg

Způsob distribuce výrobku

velkoobchod, maloobchod

Složení

vepřové maso

35.8 %

vepřové hřbetní sádlo

24.5 %

pitná voda

18.8 %

hovězí maso

17 %

dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)

bramborový škrob

koření

extrakty koření

rostlinný olej řepkový

cukr

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 451 - Trifosforečnany

E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)

Energetická hodnota výrobku

1485

Senzorické požadavky

Vzhled

Na řezu je výrobek masově růžové barvy. Spojka je jemně vypracovaná. Špeková mozaika je nepravidelně rozdělena. Povrch je mírně vrásčitý.

Vůně a chuť

Chuť jemně kořeněná, přiměřeně slaná. Výrobek je na skusu křehký. Vůně příjemná po čerstvé uzenině a koření.

Konzistence

Konzistence pružná, soudržná.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa, bez zvýrazňovačů chuti.

Technologický postup

Příprava surovin, mělnění, míchání, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení.

Procesní stav

Schválený