Výrobky

Paštika selská

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0083

Číslo výrobku

2016-08-08-0083/1596

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Tepelně opracovaný masný výrobek. OBAL NENÍ JEDLÝ (Přírodní hovězí střevo a vosk).

Společnost

CHOVSERVIS a.s.
Česká republika

Definice balení

EAN

8594164905728

Balení

Typ: volně ložené v přepravkách E2, velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

velkoobchod, maloobchod

Složení

vepřové maso

53 %

vepřové droby - játra

29 %

syrové sádlo

10 %

pitná voda

5 %

dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)

koření

bylinky

cukr

extrakty koření

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)

E 451 - Trifosforečnany

E 407a: Guma Euchema (synon. afinát řasy Euchema) (Zahušťovadlo, stabilizátor)

Energetická hodnota výrobku

1313

Senzorické požadavky

Vzhled

Na řezu je znatelná hrubě zrněná struktura masové paštiky, barva světlehnědá po vařeném mase a játrech, s viditelnými částicemi použitého koření a bylinek. N Tvar je oválný.

Konzistence

áplň je kompaktní, roztíratelná.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa, bez zvýrazňovačů chuti.

Technologický postup

Příprava surovin, uvařené maso a droby se nařežou na požadovanou hrubost, míchání, plnění do hovězích střev, tepelné opracování, uzení, chlazení, povrchová úprava voskem.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah soli max. 2,2 %.

Procesní stav

Schválený