Výrobky

Kuřecí mleté maso

Číslo cechovní normy

2019-09-25-0445

Číslo výrobku

2019-09-25-0445/1617

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - masné polotovary

Charakteristika výrobku

Jedinou surovinovou složkou je čerstvé kuřecí maso ze stehen bez kůže. Jediný výrobek z kuřecího mletého masa na českém trhu. Pro výrobek Kuřecí mleté maso se používá surovina, která pochází z českých chovů – 100% garance českého původu.   Obsah tuku v procentech nižší než 15 %, poměr kolagenu a bílkovin v mase nižší než 10 %; nesoleno.

Společnost

Drůbežářský závod Klatovy a.s.
5. května 112
Klatovy, 339 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8594010691003

Balení

Typ: baleny v ochranné atmosféře, PP miska a PP folie, velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

kuřecí stehno bez kosti a kůže

100 %

Senzorické požadavky

Nadstandardní parametry

Pro výrobek Kuřecí mleté maso se používá surovina, která pochází z českých chovů – 100% garance českého původu. Nadstandartní kvalitativní vlastnosti: Navíc naše kuřecí mleté maso díky, čerstvosti a rychlosti zpracování, způsobu podchlazení, použitím moderní řezací technologie, která nenarušuje svalové vlákno tlakem, zajišťuje nadstandartní kvalitativní vlastnosti: - Díky zachovaní celistvosti svalového vlákna uvolňuje výrobek minimum vody, jak v syrovém stavu, tak i při tepelném opracování. - Díky vysokému hygienickému standartu vykosťování a rychlému vychlazení suroviny je zajištěna trvanlivost výrobku bez použití soli a konzervantů - Je vhodné pro široké kulinářské použití – plnohodnotné mleté steaky a přímé použití čistého masa nebo i jako surovina so sekané a dalších mletých produktů - Velmi rychlá a čistá příprava  

Technologický postup

Jatečné kuře je omráčeno, vykrveno, oškubáno, vykucháno – jsou odstraněny vnitřnosti včetně drobů. Dále jsou odstraněny běháky v úrovni zánártních kloubů, oddělena hlava a krk. Následně je kuře vychlazeno vzduchem se sprejovým postřikem vodou ve visu na +4 °C v hloubce svaloviny. Jatečně opracované vychlazené tělo kuřete je strojně porcováno. Vytěžená kuřecí stehna jsou vychlazena na teplotu 0 °C až +2 °C. Následuje strojní stažení kůže ze stehen a strojní vykostění. Vytěžená surovina je zchlazena na 0 °C až 0,5 °C. Linka na výrobu mletého masa kontinuálně navazuje na linku balení. Mleté maso je dávkováno v množství 500 g a baleno do ochranné atmosféry. Následuje přesun výrobku do chladíren expedičního skladu odkud je výrobek expedován pro zákazníky.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Dle platné legislativy. Chemické požadavky: Obsah tuku – ≤ 15 % Obsah soli – max. 1 % Obsah poměru kolagenu a bílkovin v mase - ≤ 10 % Mikrobiologické požadavky: Salmonella – negativní/25 g Escherichia coli – max. 500 KTJ/g Aerobní MO – max. 5x106 KTJ/g

Procesní stav

Schválený

Obrázky