Lubská játrová cihla
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0083
Číslo výrobku
2016-08-08-0083/1786
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Společnost
Kloud s.r.o.
Luby 71
Klatovy, 339 01
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: Litinová forma ve tvaru konické cihly., velikost: 1000 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
45 %
vepřová játra
30 %
vepřové sádlo
15 %
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Základní výživové hodnoty
Tuky
26 g/100g
Sůl
1,75 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je u vychlazeného výrobku jemně vypracovaný a hladký, s nepatrným vrásněním po masových vláknech, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Povrchový vzhled okraje výrobku uvnitř obalu je lemován souvislou vrstvou dekorativního tukového pokryvu.
Vůně a chuť
Chuť lahodná, jemně kořeněná, výrazněji po játrech. Vůně příjemná po čerstvé surovině.
Konzistence
Tužší, pevná, soudržná, na omak jemná.
Nadstandardní parametry
Vyšší obsah masa, minimální podíl přídatných látek, bez SOM; vysoký podíl ruční práce.
Technologický postup
Technologický postup: Příprava surovin, mělnění, kutrování, plnění do forem, tepelné opracování, chlazení, vyklápění a balení do hliníkové fólie.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Chlorid sodný 1,97 %; tuk 26,6 %; obsah masa 58,5 %; Listeria monocytogenes: negativní ve 25 g.
Procesní stav
Schválený