Výrobky

Lubská játrová cihla

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0083

Číslo výrobku

2016-08-08-0083/1786

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Společnost

Kloud s.r.o.
Luby 71
Klatovy, 339 01
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: Litinová forma ve tvaru konické cihly., velikost: 1000 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

45 %

vepřová játra

30 %

vepřové sádlo

15 %

dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný

koření

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

Základní výživové hodnoty

Tuky

26 g/100g

Sůl

1,75 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je u vychlazeného výrobku jemně vypracovaný a hladký, s nepatrným vrásněním po masových vláknech, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Povrchový vzhled okraje výrobku uvnitř obalu je lemován souvislou vrstvou dekorativního tukového pokryvu.

Vůně a chuť

Chuť lahodná, jemně kořeněná, výrazněji po játrech. Vůně příjemná po čerstvé surovině.

Konzistence

Tužší, pevná, soudržná, na omak jemná.

Nadstandardní parametry

Vyšší obsah masa, minimální podíl přídatných látek, bez SOM; vysoký podíl ruční práce.

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, mělnění, kutrování, plnění do forem, tepelné opracování, chlazení, vyklápění a balení do hliníkové fólie.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Chlorid sodný 1,97 %; tuk 26,6 %; obsah masa 58,5 %; Listeria monocytogenes: negativní ve 25 g.

Procesní stav

Schválený