Výrobky

Grilovací klobása s lučním kvítím

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/1789

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Grilovací klobása s vysokým obsahem masa (91%) a směsí bylinek, které dodávají klobáse zajímavou chuť a vůni.

Společnost

Maso West s. r. o.
Za Mototechnou 1619/1
Praha 5, 155 00
Česká republika

Definice balení

EAN

8594031513421

Balení

Typ: PA/PE fólie, ochranná atmosféra, velikost: 300 g

Způsob distribuce výrobku

malooobchod

Složení

vepřové maso

88 %

voda

jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnand draselný)

bylinky

zelenina

směs koření

dextróza

kvasnicový extrakt

extrakty koření

vepřové střevo

Přídatné látky

E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)

E 500: Uhličitany sodné (Regulátor kyselosti, zahušťovadlo, protispékavá látka)

E 262: Octany sodné (Konzervant, regulátor kyselosti, sekvestrant)

Energetická hodnota výrobku

1247

Senzorické požadavky

Vzhled

Na řezu tmavě růžové barvy po mase, kostky libové suroviny nepravidelně rozložené, s kousky bylinek.

Vůně a chuť

Chuť a vůně příjemná, po čerstvé uzenině, lahodná, přiměřeně slaná.

Konzistence

Konzistence tuhá, pevná, soudržná.

Nadstandardní parametry

Klobása se vyznačuje vysokým podílem vepřového masa (91%), bez SOM a drůbežího SOM, bez zvýrazňovačů chuti, použitá jedlá kuchyňská sůl, bez ostatních bílkovinných přísad, v přírodním střívku.

Technologický postup

1. Příjem suroviny (CCP1) – zkontrolujeme sledované znaky 2. chladírenské uskladnění suroviny (CCP4) - zkontrolujeme sledované znaky 3. VL a VV b.k. protočíme v kutru na sucho na pár otáček se solí a kořením (rozsypat rovnoměrně po celém obvodu mísy). 4. Přidáme led a kutrujeme na požadované zrno. 5. Narážíme do vepřových střev. 6. Výrobek se poté tepelně opracuje při teplotě 70°C až 80°C, dokud není dosaženo minimálního tepelného účinku odpovídajícího působení teploty 70°C ve středu výrobku. Tato teplota musí působit ve středu výrobku minimálně 10 minut. (CCP5). 7. Výrobek se nechá vychladnout na teplotu v jádře výrobku max. +5°C (CCP7). 8. Výrobek se označí etiketou. 9. Chladírenské uskladnění výrobku (CCP4) 10. Příprava zboží k expedici a kompletace objednávek. 11. Nakládka zboží do předchlazeného nákladového prostoru vozidla. 12. Rozvoz zboží zákazníkům

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku max. 35%, obsah soli max. 2,6%.

Procesní stav

Zrušený