Škvarková pomazánka
Číslo cechovní normy
2019-05-24-0431
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Zadavatel normy
Společnost
Český svaz zpracovatelů masa
Libušská 319
Praha 4 - Písnice, 142 00
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
- škvarky z vepřového hřbetního sádla, škvařené vepřové hřbetní sádlo;
- obsah škvarků minimálně 50 % hmotnostních;
- obsah tuku maximálně 60 % hmotnostních.
Přípustné složky
- jedlá sůl;
- čerstvá nebo nakládaná zelenina;
- vejce;
- koření;
- extrakty z koření, cibule a česneku získané neselektivní extrakcí;
- ochucovací složky (hořčice);
- smažená cibule.
Nepřípustné složky
Nepřipouští se použití rostlinných tuků, škvarků z jiného technologického celku, látek zvýrazňujících chuť a vůni.
Technologický postup
Příprava surovin - mletí škvarků společně s kořením, sádlem a dalšími použitými složkami (např. vejce, zelenina, hořčice, smažená cibule) - plnění do technologických obalů - balení- chlazení
Nadstandardní parametry
Vysoký obsah škvarků z vepřového hřbetního sádla.
Rozhodčí metody
V případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají orgány úředního dozoru České republiky.
Senzorické požadavky
Vzhled
výrobek vzhledu pomazánky
Vůně a chuť
příjemná, typická pro škvarky a další použité složky
Konzistence
měkká, roztíratelná
Procesní stav
Schválený
Výrobky v této normě
Tento výrobce nemá žádné zrušené výrobky.