Škvarková pomazánka 230g RS
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-05-24-0431
Číslo výrobku
2019-05-24-0431/1696
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Pomazánka ze škvarků zlatavé barvy, hruběji mletá (sekaná) s kmínem a smaženou cibulkou
Společnost
Řeznictví Soukupovi s.r.o.
Masarykovo náměstí 171
Jilemnice, 51401
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Masarykovo nám. 171, 514 01 Jilemnice
Definice balení
Balení
Typ: Plastová vanička s víčkem, velikost: 230 g
Způsob distribuce výrobku
Vlastní prodejny
Složení
Smažená cibule
7 g
Sůl
3 g
Koření
2 g
Škvarky
218 g
Energetická hodnota výrobku
3220 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
79,2 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
30,59 g/100g
Sacharidy
0, g/100g
Bílkoviny
16,9 g/100g
Sůl
1,5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Pomazánka zlatavé barvy
Vůně a chuť
Vůně po škvařeném sádle, smažené cibuli a kmínu
Konzistence
Hustá, roztíratelná, s kousky škvarků.
Nadstandardní parametry
Technologický postup
Syrové sádlo rozmělníme na řezačce na kousky o průměru 2-3 cm, vyškvaříme při teplotě 150-190°C, když jsou škvarky zlaté a plavou na povrchu sádla, pak je scedíme a necháme vychladnout. Vychlazené škvarky poté rozmělníme v kutru, přidáme sůl, smaženou cibulku a drcený kmín. Výsledná směs je barvy zlatavé, voní po smažené cibuli a kmínu. Plní se do plastových vaniček. Při skladování může pomazánka ztuhnout.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Schváleno
1.10.2024 11:06:36
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený