Výrobky

Škvarková pomazánka 230g RS

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-05-24-0431

Číslo výrobku

2019-05-24-0431/1696

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Pomazánka ze škvarků zlatavé barvy, hruběji mletá (sekaná) s kmínem a smaženou cibulkou

Společnost

Řeznictví Soukupovi s.r.o.
Masarykovo náměstí 171
Jilemnice, 51401

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Masarykovo nám. 171, 514 01 Jilemnice

Definice balení

Balení

Typ: Plastová vanička s víčkem, velikost: 230 g

Způsob distribuce výrobku

Vlastní prodejny

Složení

Smažená cibule

7 g

Sůl

3 g

Koření

2 g

Škvarky

218 g

Energetická hodnota výrobku

3220 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

79,2 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

30,59 g/100g

Sacharidy

0, g/100g

Bílkoviny

16,9 g/100g

Sůl

1,5 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Pomazánka zlatavé barvy

Vůně a chuť

Vůně po škvařeném sádle, smažené cibuli a kmínu

Konzistence

Hustá, roztíratelná, s kousky škvarků.

Nadstandardní parametry

Technologický postup

Syrové sádlo rozmělníme na řezačce na kousky o průměru 2-3 cm, vyškvaříme při teplotě 150-190°C, když jsou škvarky zlaté a plavou na povrchu sádla, pak je scedíme a necháme vychladnout. Vychlazené škvarky poté rozmělníme v kutru, přidáme sůl, smaženou cibulku a drcený kmín. Výsledná směs je barvy zlatavé, voní po smažené cibuli a kmínu. Plní se do plastových vaniček. Při skladování může pomazánka ztuhnout.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Uživatel

Schváleno

1.10.2024 11:06:36

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený