Cechovní normy

Camping salát

Číslo cechovní normy

2015-10-09-0011

Zařazení dle legislativy

Lahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně živočišného původu (maso, uzeniny, ryby, sýry, apod.)

Zadavatel normy

Společnost

Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
Praha 10, 108 03
Česká republika

Požadavky na složení

Povinné složky

Přípustné složky

Nepřípustné složky

  • barviva,
  • sladidla s výjimkou cukru,
  • ve výrobcích s dobou použitelnosti do 5 dnů včetně dne výroby nesmí být použity kyseliny benzoová, sorbová, ani jejich soli.

Technologický postup

není specifikován; dán konkrétním výrobcem

Nadstandardní parametry

Kvalitní suroviny odpovídající ČCN, kvalita zpracování, bez barviv, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru

Rozhodčí metody

Nejsou požadovány

Senzorické požadavky

Vzhled

salát obsahující plátky salámu a směs zeleniny, spojený oranžově zbarvenou majonézou. barva: jednotlivé částice pod oranžově zbarvenou vrstvou majonézy mají přirozenou barvu charakteristickou pro použité suroviny

Vůně a chuť

příjemná slano-sladko-kyselá, ostře pikantní, znatelná příjemná uzená masová vůně po salámu, palčivá po směsi feferonek, cibule, hořčice a sterilované zeleniny.

Konzistence

všechny částice salátu přiměřeně měkké, spojené majonézou.

Procesní stav

Schválený

Výrobky v této normě