Výrobky

Mozzarella Bianca - gastro

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-06-20-0439

Číslo výrobku

2019-06-20-0439/1875

Charakteristika výrobku

Nezrající pařený plnotučný měkký sýr ve slaném nálevu, ve tvaru válce o hmotnost 700 g, bez nálevu, vakuově balený, Nálev: pitná voda, jedlá sůl, regulátor kyselosti kyselina citronová. pomocná látka: chlorid vápenatý.

Společnost

Mlékárna Olešnice a.s.
Tržní 376
Olešnice, 679 74
Česká republika

Definice balení

EAN

8594005854215

Balení

Typ: vakuově baleno v plastové folii s potiskem, velikost: 700 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

mléko

jedlá sůl

mlékárenské kultury

syřidlo

nálev

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1140

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled a barva – tvar válce, povrch čistý, barva mléčně bílá, nálev bíle zakalený.

Vůně a chuť

Chuť a vůně – charakteristická pro pařené sýry, mírně slaná, nakyslá, bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

Konzistence – poloměkká, pružná, nelámavá, vláknitá struktura.

Nadstandardní parametry

Vyrobeno z mléka, které splňuje Českou cechovní normu č. 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko.

Technologický postup

Pasterace mléka, standardizace tuku, předkysání, temperace na sýřící teplotu, zakysání, zasýření, srážení, krájení a zpracování sýřeniny, oddělení syrovátky, kysání, paření, tvarování, chlazení a solení, balení do nálevu, skupinové balení, paletizace, skladování při 2 – 8°C, expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sušina 45 %; Tuk v sušině 45 % ; Teplota skladování od 2°C do 8°C. Listeria monocytogenes – nepřítomnost ve 25 g; E. coli - n=5, c=2, m=100 KTJ/g, M=1000KTJ/g; Koagulázopozitivní stafylokoky - n=5, c=2, m=10 KTJ/g, M=100KTJ/g.

Procesní stav

Zrušený