Výrobky

Syrové kravské mléko - prodej z mlékomatu

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-18-0127

Číslo výrobku

2016-03-18-0127/1880

Charakteristika výrobku

Čerstvě nadojené syrové kravské mléko v mlékomatu. ZOD Kolný jeden mlékomat vlastní a jeden mlékomat má v trvalém pronájmu od ZS Dynín, a.s. Mléko, které se v mlékomatech prodává pochází výhradně z produkce ZOD Kolný.

Společnost

Zemědělské služby Dynín, a.s.
Dynín 92
Dynín, 37364
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: plastové nebo skleněné lahve, velikost: 1 l

Způsob distribuce výrobku

mlékomaty

Složení

kravské mléko

100 %

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Senzorické požadavky

Vzhled

barva: bílá, popř. s lehce nažloutlým odstínem, vzhled: stejnorodá tekutina bez usazenin, vloček a hrubých nečistot.

Vůně a chuť

čistě mléčná bez jiných příchutí a pachů.

Konzistence

homogenní, stejnorodá.

Nadstandardní parametry

• Počet somatických buněk (PSB) v mléce maximálně 300 000 v 1 ml při klouzavém geometrickém průměru za 3 (tři) měsíce; • Celkový počet mikroorganismů v mléce (CPM) maximálně 50 000 v 1 ml při klouzavém geometrickém průměru za 2 (dva) měsíce; • bílkoviny nejméně 32 g/l; • mléčný tuk nejméně 35 g/l.

Technologický postup

Mléko čisté, neporušené, z jedné nebo více důjí, ne starší jak 24 hod od nadojení Z mléka nesmí být před ošetřením v mlékárně nic odebráno a nic přidáno. Znamená to tedy například zákaz používání separátorů v prvovýrobě. Mléko nesmí obsahovat inhibiční látky, (např. rezidua antibiotik požívaných při léčbě dojnic) v množstvích přesahujících maximální povolené reziduální limity, a to ani v případě odběru individuálního vzorku od dojnice. Teplota mléka připraveného k dodávce do mlékárny musí být 4 – 8 °C.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Tuk: 3,6 – 4,2 %; Bílkoviny: 3,3 – 3,6 %; Laktóza: 4,7 – 5 %; Počet somatických buněk: do 280 000 v 1 ml; pH: 6,5 – 6,7.

Procesní stav

Zrušený