Výrobky

Lahodná šunka – výběrová

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-08-01-0067

Číslo výrobku

2016-08-01-0067/1893

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný - uzený. Balení je opatřeno technickou etiketou s přesným složením výrobku a dekorativní etiketou.

Společnost

VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Pod Humny 308
Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Česká republika

Definice balení

EAN

292570

Balení

Typ: vakuově smrštitelná folie, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, vlastní prodejny

Složení

vepřové maso

88 %

pitná voda

jedlá sůl

dextróza

cukr

maltodextrin

aroma

vepřová bránice na povrchu

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 451 - Trifosforečnany

E 316: Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) - (Antioxidant)

Energetická hodnota výrobku

391 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrch – na povrchu je vepřová bránice, dále je povrch lehce zauzený do zlaté barvy, lesklý, suchý. Nákroj – hladký, lesklý,pevný.

Vůně a chuť

Chuť – lahodná, máslová, plná masová, šťavnatá, jemná po uzení, přiměřeně slaná. Vůně – příjemná, typická pro lehce zauzenou šunku.

Konzistence

Konzistence – v uceleném kusu pevná, pružná, soudržná.

Nadstandardní parametry

Výjimečnost Lahodné šunky je dána nejen vysokým obsahem masa 88 %, ale především originální máslovou chutí. Lahodná šunka je skutečně lahodná a plná masové chuti. Vyrábí se z kvalitní části vepřové kýty. Na výrobu této šunky je vynaložen velký podíl poctivé ruční práce. V každé fázi výroby je proto člověk nepostradatelný. Povrch této šunky pokrývá vepřová bránice. Lahodná šunka – výběrová je proto jedinečným a netradičním výrobkem na trhu. Šunka se také stala vyhledávaným výrobkem u skutečných gurmánů. Vyrábí se v české rodinné firmě VÁHALA s tradicí od roku 1933. Kromě České republiky, Slovenska nebo Maďarska exportujeme Lahodnou šunku – výběrovou od loňského roku také na ostrov Seychely.

Technologický postup

Surovina se ručně položí do vepřové bránice a zatočí se v mikrotenu. Dále je surovina tepelně opracována působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu nejméně 10 minut. Výrobek se udí, následně je chlazen na teplotu max. + 4,9 °C a balen

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledují se: - nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě - benzo(a)pyren - % čisté svalové bílkoviny, pro šunku výběrové jakosti musí být minimálně 13 % Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Procesní stav

Zrušený

Obrázky