Výrobky

Hustopečský špekáčkový

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0013

Číslo výrobku

2015-12-22-0013/1896

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný - uzený.

Společnost

VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Pod Humny 308
Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Česká republika

Definice balení

EAN

296612

Balení

Typ: baleno do potravinářské vícevrstvé fólie OPALEN + FLEX do ochranné atmosféry, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, vlastní prodejny

Složení

vepřové a hovězí maso

70 %

syrové sádlo

česnek

pitná voda

vepřové kůže

jedlá sůl

dextróza

cukr

koření

extrakty koření

aroma

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 451 - Trifosforečnany

E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant)

Energetická hodnota výrobku

1220 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrch – zauzený do světle kaštanové barvy, hladký, bez technologického znečištění, kabanos je stejnoměrně velký. Nákroj – barva narůžovělá, mozaika spojky a vložky.

Vůně a chuť

Chuť a vůně – lahodná, na skusu křehká, přiměřeně slaná, mírně kořeněná, chuť po opečení šťavnatá, plná masová.

Konzistence

Konzistence – tuhá, pružná, soudržná po ohřevu.

Nadstandardní parametry

Výrobek Hustopečský špekáčkový je tradičním výrobkem firmy Váhala. Produkt získal svůj název podle místa, kde se produkty vyrábějí již od roku 1933 – v malebných Hustopečích nad Bečvou. Hustopečský špekáčkový představuje točený kabanos. Na rozdíl od špekáčků si tento kabanos můžete nakrájet na délku podle vašeho přání. Díky malým kouskům špíčku je vhodný na opékání nad ohněm. Jeho šťavnatá chuť je kombinací jemnosti a příjemného koření. Produkt je zcela bez lepku, bez alergenů dle nařízení EU č. 1169/2011 příloha II. a výrobek je také bez zvýrazňovače chuti.

Technologický postup

• Opracování vepřového masa, • pomletí masa na mlýnku, • překlopení masa do kutru, • přidání šupinkového ledu, soli, koření a aroma, • promíchání díla. Dále je surovina narážena do přírodních vepřových střívek, kabanos je stejnoměrně velký. Výrobek je následně tepelně opracován působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu min. 10 minut. Po tepelném opracování se výrobek zchladí a balí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledují se: - nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě, - benzo(a)pyren, - přítomnost lepku. Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění

Procesní stav

Zrušený