Výrobky

Vídeňské párky 215 g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0014

Číslo výrobku

2015-12-22-0014/1899

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný - uzený. Balení je opatřeno technickou etiketou s přesným složením výrobku.

Společnost

VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Pod Humny 308
Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Česká republika

Definice balení

EAN

8594024650911

Balení

Typ: baleno do fólie OPA/PE, PA/PE, velikost: 215 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, vlastní prodejny

Složení

vepřové maso

73 %

pitná voda

vepřové kůže

bramborový škrob

jedlá sůl

dextróza

glukózový sirup

koření

extrakty koření

aroma

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 450 - Difosforečnany

Energetická hodnota výrobku

1042 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrch – zauzený do tmavší zlaté barvy bez tmavých skvrn, hladký, bez technologického znečištění, nožičky párků jsou stejnoměrně velké. Nákroj – barva růžovo-šedá, mozaika spojky a vložky, viditelné koření.

Vůně a chuť

Chuť a vůně – lahodná, na skusu křehká, přiměřeně slaná, mírně kořeněná, chuť po ohřátí šťavnatá.

Konzistence

Konzistence – tuhá, křehká, pružná, soudržná po ohřevu.

Nadstandardní parametry

Vídeňské párky jsou v Čechách a na Moravě velmi oblíbené, proto se je firma Váhala rozhodla zařadit do svého sortimentu na podzim roku 2018. Vídeňské párky mají stejnoměrnou zlatavou barvu a obsahují 73 % vepřového masa. Když se zakousnete do teplého párku, mělo by se ozvat charakteristické „křup“. Pro kvalitní Vídeňské párky je to přímo typické. Párky jsou čistě jemné a naleznete v nich jasně srozumitelnou strukturu masa. Po ohřátí jsou párky příjemně šťavnaté a na skusu křehké. Párky se při ohřívání nesmí vařit, mohly by prasknout a ztratily by tak své chuťové vlastnosti. Doporučujeme je ohřát ideálně na 75 až 80 °C. Produkt je zcela bez lepku, bez alergenů dle nařízení EU č. 1169/2011 příloha II. a výrobek je také bez zvýrazňovače chuti.

Technologický postup

• Opracování vepřového masa, • pomletí masa na mlýnku, • překlopení masa do kutru, • přidání šupinkového ledu, soli, koření a aroma, • promíchání díla. Dále je surovina narážena do kolagenních střívek, nožičky párků jsou stejnoměrně velké. Výrobek je následně tepelně opracován působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu min. 10 minut. Po tepelném opracování se výrobek zchladí a balí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledují se: - nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě, - benzo(a)pyren, - přítomnost lepku. Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění

Procesní stav

Zrušený