Výrobky

Vinná klobása - volně ložená

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-11-04-0456

Číslo výrobku

2019-11-04-0456/1908

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - kuchyňské masné polotovary

Charakteristika výrobku

Výrobek v přírodním skopovém střívku.

Společnost

Maso Jičín s.r.o.
Konecchlumského 1075
Jičín, 506 01
Česká republika

Definice balení

EAN

291170

Balení

Typ: volně, psaníčko, velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

60 %

hovězí maso

10 %

skopové střívko

pitná voda

14 %

řeznická veka (pšeničná mouka, voda, jedlá sůl, řepkový olej)

7 %

mléko

5 %

bílé víno

2 %

jodidovaná jedlá sůl (jedlá sůl kamenná, jodičnan draselný)

citron

dextróza

kořenící extrakt

Přídatné látky

E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)

E 330 - Kyselina citrónová

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1053

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva narůžovělá.

Vůně a chuť

Vůně jemná po použitém koření a vínu. Chuť přiměřeně slaná, po použitém koření a ochucujících složkách.

Konzistence

Konzistence měkká až poloměkká.

Nadstandardní parametry

Vyšší obsah masa, bez alergenů, s vínem z hroznů.

Technologický postup

Surovina se rozemele na řezačce, vloží se do kutru přidá se voda, kuchyňská sůl, směs koření, řeznická veka a přísady, vše se řádně vykutruje do jemného díla, následně se plní do připravených skopových střev o průměru 20/22 mm, poté se rozdělí na jednotlivé porce a zabalí do ochranné atmosféry.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah masa 70 %

Procesní stav

Zrušený