Výrobky

Vinná klobása (bez lepku)

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-11-04-0456

Číslo výrobku

2019-11-04-0456/1928

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované

Charakteristika výrobku

Výrobek v přírodním skopovém střívku.

Společnost

Skaličan a.s.
Zelená 226
Česká Skalice, 55203
Česká republika

Definice balení

EAN

289970

Balení

Typ: ochranná atmosféra - vanička, velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

62 %

voda

hovězí maso

4 %

vepřové kůže

bramborový škrob

pšeničná vláknina bezlepková

jedlá sůl

bílé víno

2 %

extrakty koření

skopové střívko

Přídatné látky

E 262: Octany sodné (Konzervant, regulátor kyselosti, sekvestrant)

E 301 - Askorbát sodný

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

1300 1

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva narůžovělá.

Vůně a chuť

Vůně jemná po použitém koření a vínu. Chuť přiměřeně slaná, po použitém koření a ochucujících složkách.

Konzistence

Konzistence měkká až poloměkká.

Nadstandardní parametry

Vyšší obsah masa, bez alergenů, s vínem z hroznů.

Technologický postup

Surovina se rozemele na řezačce, vloží se do kutru přidá se voda, kuchyňská sůl,  další přísady, vše se řádně vykutruje do jemného díla, následně se plní do připravených skopových střev o průměru 20/22 mm, poté se rozdělí na jednotlivé porce a zabalí do ochranné atmosféry.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah masa 66 %

Procesní stav

Zrušený