Vinná klobása (bez lepku)
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-11-04-0456
Číslo výrobku
2019-11-04-0456/1928
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku
Výrobek v přírodním skopovém střívku.
Společnost
Skaličan a.s.
Zelená 226
Česká Skalice, 55203
Česká republika
Definice balení
EAN
289970
Balení
Typ: ochranná atmosféra - vanička, velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
62 %
voda
hovězí maso
4 %
vepřové kůže
bramborový škrob
pšeničná vláknina bezlepková
jedlá sůl
bílé víno
2 %
extrakty koření
skopové střívko
Přídatné látky
E 262: Octany sodné (Konzervant, regulátor kyselosti, sekvestrant)
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
1300 1
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva narůžovělá.
Vůně a chuť
Vůně jemná po použitém koření a vínu. Chuť přiměřeně slaná, po použitém koření a ochucujících složkách.
Konzistence
Konzistence měkká až poloměkká.
Nadstandardní parametry
Vyšší obsah masa, bez alergenů, s vínem z hroznů.
Technologický postup
Surovina se rozemele na řezačce, vloží se do kutru přidá se voda, kuchyňská sůl, další přísady, vše se řádně vykutruje do jemného díla, následně se plní do připravených skopových střev o průměru 20/22 mm, poté se rozdělí na jednotlivé porce a zabalí do ochranné atmosféry.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
obsah masa 66 %
Procesní stav
Zrušený