Výrobky

Vánočka máslová s rozinkami a mandlemi, balená 400 g

Číslo cechovní normy

2016-03-18-0110

Číslo výrobku

2016-03-18-0110/0446

Charakteristika výrobku

Původ surovin:   Pšeničná mouka  ČR; Vaječná melanž  LV; Rozinky  UZ; Máslo  ČR; Cukr ČR; Mandle USA; Droždí UA; Zlepšující přípravek ČR; Vanilínový cukr ČR; Sůl DE; Aroma AT.

Společnost

PECUD v.o.d. Žandov
Zemská 535
Proboštov, 417 12
Česká republika

Definice balení

EAN

8594008482316

Balení

Typ: sáček, etiketa termo, velikost: 400 g

Složení

Pšeničná mouka

44 %

pitná voda

15.4 %

sůl

aroma

Vaječná melanž

9.7 %

rozinky

8.8 %

máslo

6.6 %

cukr krupice

mandle

droždí

zlapšující přípravek

vanilínový cukr

Přídatné látky

E 300 - Kyselina askorbová

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

8 - Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

1561 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Výrobek typického tvaru, vytvarovaný ručním spletením pramenů těsta. Pravidelně formovaný, klenutý, vrchní kůrka kaštanově hnědá, lesklá, na bočních stranách kůrka světlejší, sypaná rovnoměrně mandlemi, spodní kůrka hnědá, čistá.

Vůně a chuť

Typická pečivová, příjemná, po použitých přísadách - másle, rozinkách, mandlích.

Konzistence

Střída dobře propečená rovnoměrně pórovitá, měkká.

Nadstandardní parametry

Tradiční jemné pečivo bez přídatných látek, s výjimkou kyseliny askorbové a enzymů, které nemají v hotovém výrobku technologický význam.

Technologický postup

  1. výroba těsta nepřímým způsobem na omládek,
  2. zrání těsta,
  3. dělení,
  4. ruční tvarování,
  5. kynutí,
  6. úprava před pečením,
  7. pečení,
  8. chladnutí,
  9. balení.

Procesní stav

Schválený

Obrázky