Výrobky

Hovězí maso rozbourané

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-02-21-0419

Číslo výrobku

2019-02-21-0419/1961

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso

Charakteristika výrobku

Hovězí čtvrtě: Hovězí přední čtvrť bez části krku hovězí přední čtvrť bez části krku čtvrt zbavená opony, prvního krčního obratle a v místě vpichu krvavého ořezu. Povrch čtvrti nesmí být znečištěn, hrudní kost, obratle hrudní a krční děleny středem páteře. Přední čtvrť má 8 žeber. Hovězí zadní čtvrť Od čtvrti je oddělena oháňka mezi posledním obratlem křížovým a prvním obratlem ocasním, vyjmuta veverka a odstraněn veškerý pánevní tuk. Od boku je po celé délce rovným řezem počínajícím u šourku případně vemínka, oddělen pupeční šlachovitý okraj šířky 50 mm. Vrstva loje v místě šourku nebo vemínka je odstraněna až na blánu. U přetučnělých kusů musí být slabiny zbaveny klínu vrostlého tuku. U čtvrtí z býků se lůj ze slabin nevyjímá. Nespecifikovaná hovězí masa bez zařazení mezi přední a zadní maso.

Společnost

ZVOZD "Horácko", družstvo
Opatov na Moravě 300
Opatov na Moravě, 675 28
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: maso ve visu, kusový prodej, velikost: 50 kg

Způsob distribuce výrobku

velkoobchod

Složení

hovězí přední čtvrť

100 %

Senzorické požadavky

Vzhled

Bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin. Jednotná barva typická pro hovězí maso (červená, tmavě červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin. Chuť a vůně: typická pro hovězí maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém mase.

Nadstandardní parametry

Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji). Do systému ČCN budou zařazeny kategorie dle SEUROP: S, E , U a třídy protučnělosti 2 a 3. Maso pochází z jatečného zvířete, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice ( systém individuálního značení celého procesu).

Technologický postup

Porážka skotu na jatkách. Zrání, bourání, distribuce v půlkách nebo čtvrtích

Procesní stav

Schválený