Výrobky

Jihočeský Cottage natur XXL 200 g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-22-0158

Číslo výrobku

2016-03-22-0158/1972

Charakteristika výrobku

Jihočeský Cottage bez příchuti je čerstvý sýr ve smetaně, který je vyráběn jediným výrobcem na území ČR. Na výrobu sýra se používá nezakysaná tekutá smetana na rozdíl od konkurenčních sýrů z Německa a Slovenska dodávaných na náš trh. Sýr obsahuje vysoký podíl bílkovin, neobsahuje žádné přídatné látky. Původ surovin: mléko ČR; smetana ČR; jedlá sůl EU.

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8593803311470

Balení

Typ: Plastový kelímek o hmotnosti 200 g uzavřený hliníkovým víčkem a převlečným víčkem, velikost: 200 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

mléko

smetana

16 %

mlékařské kultury

jedlá sůl

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

497

Senzorické požadavky

Vzhled

vzhled: sýrové zrno obalené ve smetaně; barva bílá: až smetanově krémová

Vůně a chuť

chuť a vůně: čistá, jemně mléčně nakyslá

Konzistence

sýr - jemný, hrudkovitý; smetana - tekutá, postupně houstnoucí přirozeným prokysáním

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko; použití výhradně nezakysané vychlazené smetany; obsah sušiny min. 21 %; výrobek neobsahuje žádné přídatné látky.   Režim jakosti Q CZ povolení č.j.: 28783/2018-MZE-17210.

Technologický postup

Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → míchání sýrového zrna se smetanou → plnění do obalů → skladování před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah sušiny: 21 %; Obsah tuku: min. 5 %. Mikrobiolog. požadavky: Listeria monocytogenes neg/25 g; Escherichia coli < 100 KTJ/g; Koagulázopozit. stafylokoky < 100 KTJ.

Ocenění a značky kvality

Klasa

Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky

Procesní stav

Zrušený