Cottage
Číslo cechovní normy
2016-03-22-0158
Zadavatel normy
Společnost
Sekce pro mléko Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
Praha 10 - Malešice, 108 03
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
- mléko,
- smetana,
- jedlá sůl,
- mlékárenské kultury,
- syřidlo
Přípustné složky
chlorid vápenatý (pomocná látka)
Nepřípustné složky
veškeré výše nespecifikované v povinných a přípustných složkách , zejména konzervanty, barviva, želatina, škroby, stabilizátory, rostlinný tuk, přidaný kasein a kaseináty
Technologický postup
- Standardizace mléka a sýření
- zpracování sýřeniny na výrobníku
- míchání sýrového zrna se smetanou
- plnění do obalů
Nadstandardní parametry
- mléčná surovina odpovídá ČCN „ Syrové kravské mléko“,
- použití výhradně nezakysané vychlazené smetany,
- obsah sušiny min. 21 %,
- nepřítomnost přídatných látek
Rozhodčí metody
Stanovení obsahu celkové sušiny – dle ČSN EN ISO 5534,v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky.
Senzorické požadavky
Vzhled
barva bílá až smetanově krémová, (sýrové zrno obalené ve smetaně)
Vůně a chuť
čistá, jemně mléčně nakyslá
Konzistence
sýr: jemný, hrudkovitý,
smetana: tekutá, postupně houstnoucí přirozeným prokysáním
Procesní stav
Zrušený
Výrobky v této normě
Tento výrobce nemá žádné schválené výrobky.