Výrobky

Rybí salát s majonézou - GRAN MARE

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2015-10-16-0044

Číslo výrobku

2015-10-16-0044/1994

Zařazení dle legislativy

Lahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně živočišného původu (maso, uzeniny, ryby, sýry, apod.)

Charakteristika výrobku

Lahůdkářský výrobek obsahující marinované sleďové filety ve formě kostek a příměsí zeleniny s majonézovým adjuvans. Majonéza - řepkový olej, pitná voda, cukr, pasterovaný vaječný žloutek, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, zahušťovadla: guma guar, xanthan, koření. Sterilovaná zelenina - okurky, mrkev, hrách, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, koření. Upřesnění energetické hodnoty tak, jak je na etiketě výrobku: Energie: 1318 kJ/319 kcal

Společnost

DELIMAX a.s.
Bratislavská 1647/3
Hodonín, 69501
Česká republika

Definice balení

EAN

8594002063351

Balení

Typ: Plastová vanička, velikost: 150 g

Složení

marinované filety ze sledě obecného (Sleď obecný - Clupea harenqus, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, koření)

40 %

majonéza (řepkový olej, pitná voda, cukr, pasterovaný vaječný žloutek, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, zahušťovadla: guma guar, xanthan, koření)

35 %

cibule marinovaná (cibule, kvasný ocet lihový, jedlá sůl)

sterilovaná zelenina (okurka, mrkev, hrách, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, koření)

6.5 %

Přídatné látky

E 211: Benzoát sodný (Konzervant)

Alergeny

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

4 - Ryby - Ryby a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

1318

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: směs lahůdkářského salátu s elastickou marinovanou sleďovou surovinou, majonézou a zeleninovou směsí zachovávající křehkost surovinových vstupů. Barva: béžovo-šedá-bílá, dle použitých surovin.

Vůně a chuť

typické pro lahůdkářský výrobek s příměsí majonézy a zeleniny

Konzistence

směs lahůdkářského salátu s elastickou marinovanou sleďovou surovinou, majonézou a zeleninovou směsí zachovávající křehkost surovinových vstupů, salátová.

Nadstandardní parametry

Kvalita surovin, zaručený podíl marinovaného rybího masa, kvalita zpracování (nepřítomnost větších nerozkrájených částic, konzistence), bez přídavku látek zvýrazňujících chuť a vůni+ bez lepku, bez přidaných sladidel výjimkou cukru, majonéza dle ČCN.

Technologický postup

Smíchání nařezaných sleďových filet se zeleninou a propojení s majonézou; řádné promíchání

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Salmonella spp. - nepřítomnost ve 25 g; Listeria monocytogenes - 100 KTJ/g; Kyselina benzoová - 1 500 mg/kg.

Procesní stav

Schválený