Český modrý mák
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-01-14-0415
Číslo výrobku
2019-01-14-0415/2005
Zařazení dle legislativy
Škrob, luštěniny, olejnatá semena a výrobky z nich
Charakteristika výrobku
100 % podíl českého modrého máku, odrůda Major
Společnost
Zemědělské družstvo Netřebice
Netřebice 131
Netřebice, 382 32
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: pybig bag, velikost: 1000 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, velkoobchod
Složení
český modrý mák
100 %
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
2198 1
Senzorické požadavky
Vzhled
Semeno je zdravé, nepoškozené, modré barvy, konzistence je sypká
Technologický postup
Sklizeň semen probíhá společně s makovinou. Tato směs je následně dosoušena v hale aktivním větráním, oddělí se semena od makoviny a semena máku se následně uskladní do vaků. Před prodejem se semena plní do pytlů o hmotnosti 50 kg a méně.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Pb max. 1 mg/kg, Cd max. 0,8 mg/kg. Obsah morfinových alkaloidů: nejvýše 20 mg/kg Vlhkost: nejvýše 8,0 % hmotnosti; Semena nevybarvená, tmavá až černá: nejvýše 5,0 % hmotnosti; Příměsi a nečistoty celkem: nejvýše 8,0 % hmotnosti; Semena nevyzrálá rezavé barvy: nejvýše 5,0 % hmotnosti; Poškozená semena: nejvýše 3,0 % hmotnosti; Olejnatost: vyšší než 40 %. Není povolena termostabilizace.
Uživatel
Schváleno
29.1.2024 12:32:19
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený