Výrobky

Chléb toustový celozrnný 500 g

Číslo cechovní normy

2018-10-10-0400

Číslo výrobku

2018-10-10-0400/2010

Charakteristika výrobku

přípravek: pšeničná mouka, pšeničná a ječná sladová mouka, sladový extrakt (ječný slad, voda), látka zlepšující mouku kyselina L askorbová. octan  sodný je použit jako regulátor kyselosti.

Společnost

PENAM, a.s.
Cejl 504/38
Brno, 60200
Česká republika

Definice balení

EAN

8590077310130

Balení

Typ: PP sáček, balený, krájený, velikost: 500 g

Složení

pšeničná mouka celozrnná

60 %

voda

pšeničný kvas (voda, pšeničná mouka, pšeničná kvasná kultura)

9 %

řepkový olej

droždí

jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)

přípravek

ječná sladová mouka

Přídatné látky

E 300 - Kyselina L-askorbová

E 262: Octany sodné (Konzervant, regulátor kyselosti, sekvestrant)

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

1082

Základní výživové hodnoty

vláknina

5.9 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: daný formou, neporušený, mírné propadnutí boků není na závadu, bez krajových patek. Kůrka, povrch: barva tmavší hnědá, čistá, bez zřetelně obnažené střídky. Střídka: barva světle zlatohnědá, rovnoměrně pórovitá, velmi pružná, nadýchaná, při promáčknutí prstem se vrátí do původní polohy, stejnoměrné jemnější póry rovnoměrně rozložené po celé ploše, stěny pórů tenké. Krájení: rovný, nedrobivý řez.

Vůně a chuť

Vůně: typická pečivová, příjemná, bez cizích pachů. Chuť: typická pečivová, příjemná, po použitých surovinách, bez cizí příchuti.

Konzistence

Konzistence: střída dobře propečená, rovnoměrně pórovitá, pružná, měkká, u krájeného výrobku plátky celistvé, rovnoměrné šířky, nedrobivé.

Nadstandardní parametry

Obsahuje pšeničný kvas, těsto neobsahuje přídatné látky s výjimkou regulátoru kyselosti, kyseliny L-askorbové a látek obsažených v jedlé soli.

Technologický postup

Výroba chleba nepřímým vedením, výroba těsta, zrání těsta, tvarování, kynutí, pečení, chladnutí, krájení a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

sůl do 1,6 g/100g.

Procesní stav

Zrušený