Výrobky

Chléb toustový tmavý vícezrnný 250 g

Číslo cechovní normy

2018-10-08-0399

Číslo výrobku

2018-10-08-0399/2014

Charakteristika výrobku

chléb vícezrnný; směs se semeny 10 % (lněná semena, ovesné vločky, žitná celozrnná mouka, ječná krupice, slunečnicová semena, pražené ječné slady, pšeničné vločky); přípravek: pšeničná mouka, pšeničná a ječná sladová mouka, sladový extrakt (ječný slad, voda), látka zlepšující mouku kyselina L askorbová. octan  sodný je použit jako regulátor kyselosti.

Společnost

PENAM, a.s.
Cejl 504/38
Brno, 60200
Česká republika

Definice balení

EAN

8590077310048

Balení

Typ: PP sáček, balený, krájený, velikost: 250 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

Pšeničná mouka

voda

směs se semeny

10 %

pšeničný kvas (voda, pšeničná mouka, pšeničná kvasná kultura)

8.0 %

pšeničná celozrnná mouka

droždí

jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)

řepkový olej

přípravek

cukr

Přídatné látky

E 300 - Kyselina L-askorbová

E 262: Octany sodné (Konzervant, regulátor kyselosti, sekvestrant)

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1166

Základní výživové hodnoty

vláknina

4.3 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: daný formou, neporušený, mírné propadnutí boků není na závadu, bez krajových patek. Kůrka, povrch: barva tmavší hnědá, čistá, bez zřetelně obnažené střídky. Střídka: barva tmavě zlatohnědá, rovnoměrně pórovitá, viditelná semena olejnin, velmi pružná, nadýchaná, při promáčknutí prstem se vrátí do původní polohy, stejnoměrné jemnější póry rovnoměrně rozložené po celé ploše, stěny pórů tenké.

Vůně a chuť

Vůně: pečivová, příjemná, bez cizích pachů. Chuť: pečivová, příjemná, po použitých surovinách.

Konzistence

Konzistence: střída dobře propečená, rovnoměrně pórovitá, pružná, měkká, u krájeného výrobku plátky celistvé, rovnoměrné šířky, nedrobivé.

Nadstandardní parametry

Obsahuje pšeničný kvas, těsto neobsahuje přídatné látky s výjimkou regulátoru kyselosti, kyseliny L-askorbové a látek obsažených v jedlé soli.

Technologický postup

Výroba chleba nepřímým vedením, výroba těsta, zrání těsta, tvarování, kynutí, pečení, chladnutí, krájení a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

sůl do 1,6 g/100g.

Procesní stav

Zrušený