Jogurt bílý s bifidokulturou, BONI
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-02-2-0099
Číslo výrobku
2016-02-2-0099/2017
Charakteristika výrobku
Původ suroviny - Česká republika;Kysaný mléčný výrobek. Jogurt s bifidokulturou. Bifidobacterium 106/g. Upřesnění energetické hodnoty v kcal: hodnota je 68 kcal/100 g.
Společnost
Mlékárna Valašské Meziříčí, spol. s r.o.
Zámecká 2/57
Valašské Meziříčí, 75701
Česká republika
Definice balení
EAN
8594003021817
Balení
Typ: PP kelímek s Al víčkem, velikost: 148 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
mléko
mléčná bílkovina
jogurtová kultura
Bifidobacterium
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
287 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva: mléčně bílá
Vůně a chuť
Chuť: příjemně nakyslá, jogurtová, čistá po použité kultuře. Vůně: příjemně nakyslá, jogurtová, čistá vůně po použité kultuře.
Konzistence
krémová, homogenní, uvolněná syrovátka není na závadu.
Nadstandardní parametry
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko. Jogurt neobsahuje přídatné látky.
Technologický postup
Standardizace mléčné směsi. Pasterace, chlazení na fermentační teplotu. Zakysání. Zrání v tanku. Ukončení zrání, chlazení v tanku. Plnění do spotřebitelských obalů. Chlazení, skladování, expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Tučnost minimálně 3,7 %.
Procesní stav
Zrušený