Výrobky

Acidofilní mléko, BONI

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2017-02-28-0180

Číslo výrobku

2017-02-28-0180/2019

Charakteristika výrobku

Původ suroviny - Česká republika; Kysaný mléčný výrobek. Acidofilní mléko. Probiotická kultura (Lactobacillus acidophilus 106/g, Bifidobacterium 106/g, Streptococcus thermophilus 106/g). Upřesnění energetické hodnoty v kcal: hodnota je 60 kcal/100 g.

Společnost

Mlékárna Valašské Meziříčí, spol. s r.o.
Zámecká 2/57
Valašské Meziříčí, 75701
Česká republika

Definice balení

EAN

8594003028373

Balení

Typ: PET lahev se šroubovým uzávěrem a PAP etiketou, velikost: 350 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

mléko

mléčná bílkovina

probiotická kultura

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

254 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

barva: mléčně bílá

Vůně a chuť

Vůně a chuť: příjemně kyselá, čistá po použitých kulturách.

Konzistence

Konzistence: polotekutá, homogenní, uvolněná syrovátka není na závadu.

Nadstandardní parametry

Mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko. Výrobek neobsahuje přídatné látky.

Technologický postup

Standardizace mléčné směsi. Pasterace, chlazení na fermentační teplotu. Zakysání. Zrání v tanku. Ukončení zrání, chlazení v tanku. Plnění do spotřebitelských obalů. Chlazení, skladování, expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Tučnost 3,6 % minimálně.

Procesní stav

Zrušený